Gemeente Amsterdam
max €85 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
05 december 2024
31 juli 2025
Opdrachtomschrijving
In de functie medewerker Veilig Thuis draag je bij aan het stoppen en voorkomen van huiselijk geweld.
Je gaat werken in het team Advies en ondersteuining.
Werkzaamheden
De belangrijkste taken zijn:
* het geven van advies en ondersteuning aan burgers en professionals m.b.t. vragen over vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld, zowel telefonisch, via de chat of in een face-to-face gesprek
* eerste beoordeling van meldingen m.b.t. vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling en bepalen van de vervolgstappen
* participeren in de telefoondiensten (tussen 8.00 en 18.00 uur) en chatdiensten (tussen 8.30 en 17.00 uur
Algemene eisen
De opdracht wordt uitgevoerd onder leiding en toezicht van de gemeente en is beoordeeld als een opdracht die door de Inschrijver wordt ingevuld. Een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) kan niet inschrijven e/o als kandidaat
worden aangeboden voor deze opdracht. De kandidaat die wordt aangeboden, moet op het moment van start opdracht in loondienst zijn bij de Inschrijver. Een zzp’er met een B.V., die naast zichzelf geen andere medewerkers in dienst heeft van deze B.V., wordt uitgesloten voor het Inschrijven op deze opdracht.
Inschrijver voldoet minimaal aan het feit dat Inschrijver:
- Loonbelasting en werknemerspremies afdraagt (en hiermee verzekerd is binnen het sociale stelsel) voor de
betreffende kandidaat die de opdracht uitvoert;
- Een werkgeversgezag heeft tussen Inschrijver en kandidaat (die de opdracht uitvoert);
- Voldoet aan alle werkgeversverplichtingen, zoals 2 jaar doorbetalingsverplichting bij ziekte, de Wet Poortwachter
of de WAADI.
De opdrachtgever(s)
Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn de meest voorkomende vormen van geweld in Nederlanden en kunnen tot ernstige gevolgen op de korte en langere termijn leiden. Als medewerker bij Veilig Thuis draag jij bij aan de betekenisvolle opgave om te werken aan duurzame veiligheid samen met de gezinnen en betrokkenen. Een mooie en bijzondere baan!
Zoals in de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO) omgeschreven, is Veilig ThuisAmsterdam-Amstelland aangewezen als hét advies- en meldpunt voor iedereen (0-100 jaar) die te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling of een vermoeden daarvan. Zowel burgers als professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht. Altijd met het doel om acute en structurele veiligheid te organiseren. Daarnaast dragen we samen met onze partners in het netwerk bij aan meer samenhang in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.
Bij Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland werken op dit moment ongeveer 160 deskundige collega’s, in diverse disciplines. De grootste groep is “medewerker Veilig Thuis”. Deze collega’s zetten zich dagelijks in voor de uitdagende opgave om veiligheid te creëren voor en met de gezinnen en betrokkenen in onze regio. Ze werken hierbij samen met een deskundig team van werkbegeleiders, spv’ers, gedragsdeskundigen en vertrouwensartsen. Het team Versterken en Ontwikkelen ondersteunt het primair proces. En daarnaast staan ook de collega’s van de management- en secretariële ondersteuning klaar om hierin bij te dragen. De teammanagers, directeur en adjunct directeur vormen samen het managementteam van Veilig Thuis.
Zowel landelijk als regionaal wordt gewerkt aan een scenario voor het verbeteren van de jeugdbeschermingsketen. Het landelijke Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming geeft hier richting aan. Kernwaarden in dit Toekomstscenario zijn: huishoudengericht, rechtsbeschermend en transparant, eenvoudig en lerend. De ontwikkeling vanuit het Toekomstscenario is momenteel in volle gang. Als je bij Veilig Thuis komt werken, bouw je mee aan deze belangrijke ontwikkeling die ten goede komt aan onze gezinnen, huishoudens en betrokkenen in de regio.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox