Interim communicatie opdrachten binnen de overheid Communicatieadviseur

Freep verzamelt interim communicatie opdrachten binnen de overheid.
Een opdracht van communicatiemedewerker, communicatieadviseur, persvoorlichter tot interim hoofd communicatie kun je hier vinden.

Interim Communicatie opdrachten in 2023

De afgelopen jaren verzamelde wij alle communicatie opdrachten binnen de overheid. De aantallen geven we hiernaast weer. Door te filteren per jaar kun je een goed inzicht krijgen in de ontwikkelingen binnen de interim communicatiewereld.

ZZP uurtarief voor Communicatieadviseurs in 2023

Bij het uitvragen van communicatieadviseurs bepalen overheden vaak een maximaal en een minimaal uurtarief. We hebben deze gegevens verzamelt om inzicht te geven in tarief ontwikkelingen binnen het communicatie vakgebied. Om uurtarief trends te ontdekken kun je hiernaast filteren per jaar.

Veel gestelde vragen

Welk uurtarief kan ik als communicatieadviseur vragen?

Het gemiddelde tarief van een communicatieadviseur is 83 euro per uur. Voor een senior communicatieadviseur ligt het tarief hoger namelijk 89 euro per uur. Hou er rekening mee dat op communicatie opdrachten over het algemeen gemiddeld meer sollicitaties binnenkomen dan op andere opdrachten. Zeker binnen inhuurmarktplaatsen kan je gekozen tarief een bepalende factor zijn.

Welk uurtarief kan ik als woordvoerder vragen?

Het gemiddelde uurtarief van een woordvoerder ligt op 89 euro per uur, dit is dus gelijk aan die van een senior communicatieadviseur.

Welke opleiding wordt gevraagd binnen opdrachten interim communicatieadviseur?

Voor een algemene communicatie advies opdracht wordt vaak een afgeronde relevante HBO opleiding gevraagd. Aangevuld met specialistische cursussen voor bijvoorbeeld gebiedscommunicatie of crisiscommunicatie. De meer strategische en management opdrachten vragen vaak een afgeronde WO opleiding .

Waar vind ik als communicatieadviseur interim opdrachten?

Veel overheidsorganisaties hebben voor de inhuur een <a class='underline text-gray-800' href='https://www.freep.nl/wat-is-een-dynamisch-aankoopsysteem-das'>dynamisch aankoopsysteem</a> ingericht. Hierbinnen plaatsen ze o.a. communicatie opdrachten. De aanmelding kan in sommige gevallen een behoorlijke opgave zijn. Het is daarom verstandig je eerst goed te oriënteren. Via ons overzicht van <a href='https://www.freep.nl/inhuur-overheid' class='underline text-gray-800'>inhurende organisaties</a> kun je ontdekken welke organisaties regelmatig communicatie opdrachten publiceren.

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox

Mis geen opdracht!