Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 januari 2025
31 december 2025
Opdrachtomschrijving
De subsidieregeling Ruimte voor Duurzaam Initiatief heeft als doel om een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Amsterdam door het stimuleren zowel initiatieven van burgers, organisaties en bedrijven die leiden tot de totstandkoming van duurzame projecten en programma’s. De beoordeling van aanvragen wordt uitgevoerd in samenwerking met inhoudelijk specialisten, de duurzaamheidscoördinatoren van de stadsdelen en het subsidiebureau.
Kenmerken van de subsidieregeling Ruimte voor Duurzaam Initiatief Is bedoeld voor het bottum up voorbereiden en opzetten van complexe projecten en/of programma’s (duurzaamheid breed). Deze regeling loopt tot 31 december 2026. Zie: Subsidie Ruimte voor duurzaam initiatief. De subsidieregeling bestaat al ruim 10 jaar. Het bijzondere van de regeling is de brede opzet: het ondersteunt aanvragen gericht op energiebesparing/ energieopwek, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en de circulaire economie. Door deze opzet is er ruimte voor een grote diversiteit aan aanvragen. Dat betekent tevens dat het vaak voor initiatiefnemers niet meteen duidelijk is of een aanvraag aan de criteria voldoet. De gemeente heeft naast een beoordelende daarom ook vaak een adviserende rol.
Werkzaamheden
De hoofdactiviteit is het behandelen van aanvragen voor duurzame projecten en programma’s en het beoordelen van de eindverantwoordingen.
De overige activiteiten zijn gericht op kwaliteitsverbetering, kennisuitwisseling en collegiale toetsing. Het kernteam (lid) heeft hierin de lead.
Activiteiten per aanvraag zijn doorgaans:
- Advisering over een concept aanvraag,
- Het betrekken van de meest geschikte inhoudelijke specialist die kan adviseren over de inhoud.
- Beoordeling van een aanvraag als deze formeel is ingediend
- Het opstellen van een definitieve beschikking.
En na afloop van de subsidieperiode:
- Beoordeling van de eindverantwoording
- Organiseren van een afsluitend gesprek
- Delen van verkregen kennis en resultaten binnen en buiten de organisatie.
Regulier overleg:
- tussen kernteamleden
- met subsidiebureau
- met intern initiatievenoverleg van de duurzaamheidscoördinatoren
Beheer regeling
- Verbeteren kwaliteit tools (aanvraagformulieren , voorbeeld begrotingen, beoordelingsformulieren, voorbeeld logboek, standaard beschikkingen)
- Analyse projectresultaten en input beleid (feedbackloop)
- Up to date houden regeling
- Communicatie over regeling en uitkomsten projecten
- Verbeteren/aanpassen aan feedback, ervaringen en nieuw beleid van de subsidieregeling
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox