Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
28 uur per week
01 juni 2020
31 mei 2021
Functieomschrijving
De Kolenkitbuurt in Bos in Lommer is in ontwikkeling. Oude woonblokken worden opgeknapt of gesloopt voor nieuwbouw, straten worden opnieuw ingericht, de buurt wordt mooier en de samenstelling van de buurt verandert. Onlangs is Rhapsody aan het Jan van Schaffelaarplantsoen opgeleverd, het Borstblok aan de Bos en Lommerweg gerenoveerd en de Bos en Lommerschool zit in een nieuw gebouw. De straten worden een voor een opgeknapt. In 2022 is de gehele vernieuwing van het Zuidelijk Veld en Kolenkit Midden voltooid. Het nieuwbouwplan voor Ringspoorzone Noord zal in 2025 zijn afgerond.
De Kolenkit Noord, het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan en een deel van het middengebied, maken geen onderdeel uit van het vernieuwingsgebied. Ondanks de bestaande inzet in het gebied is de sociale problematiek daar groot. Maar ook de fysieke inrichting van de buurt en de onderhoudsstaat van de woningen vragen om verbetering. Stadsdeel West wil met een integraal programma, bestaande uit lopende en nieuw te ontwikkelen maatregelen en projecten gericht op de korte en lange termijn, stappen zetten om de leefbaarheid en de sociale positie van de bewoners te verbeteren en tweedeling tegen te gaan. Deelopgaven zijn onder andere het tegengaan van armoede, het verminderen van taalachterstanden, het verbeteren van de startpositie van jongeren, het vergroten van de veiligheid, een groter en diverser woningaanbod, het verbeteren van bestaande woningen en het verbeteren van de openbare ruimte. Maatregelen en projecten worden zoveel mogelijk in samenwerking en co-creatie met bewoners, kunstenaars, organisaties, verenigingen, woningbouwcorporaties en ondernemers in de buurt ontwikkeld en uitgevoerd. We zoeken een programmamanager om het programma vorm te geven en aan te sturen. De nadruk ligt daarbij op het overall programma en de sociale verbetering. Voor de doelstellingen m.b.t. de woningbouw is een projectleider fysiek ingezet.
Werkzaamheden
1. Voorbereiding
2. Uitvoering
3. Evaluatie
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox