Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
24 uur per week
16 augustus 2020
01 september 2021
Functieomschrijving
Verbinder Diamantbuurt en Marathonbuurt
Werkzaamheden
Voor een tweetal buurten in stadsdeel Zuid zijn we op zoek naar verbinders, die samen met bewoners, professionals en collega's activiteiten ontwikkelt met als doel meer gezamenlijkheid in deze buurten op gang te brengen.
De aanpak Diamantbuurt en Marathonbuurt zijn een focusopgave uit de gebiedsplannen 2020, waarin de belangrijkste opgaven per gebied zijn opgenomen. In beide buurten komt veel sociale problematiek voor, met name op het gebied van armoede, jongerenproblematiek, psychische klachten en eenzaamheid. De reguliere aanpak werkt onvoldoende om de problemen in deze buurten op te lossen. Er is een meer integrale aanpak nodig.
Beide projecten hebben daarom tot doel een samenhangende aanpak voor én met de buurt te realiseren, rekening houdend met de identiteit/eigenheid van de buurt. Ieder project heeft zijn eigen aanpak, werkgroep, planning en netwerk in de wijk.
Voor beide buurten gezamenlijk wordt één projectleider geworven, die tot taak heeft om het plan van aanpak, dat in het afgelopen half jaar is ontwikkeld, ten uitvoer te brengen. Ter ondersteuning van de projectleider willen we in beiden buurten een - extra - verbinder aanstellen, die zich specifiek richt op de versterken van de samenwerking in de buurt en het op gang brengen van vernieuwende activiteiten en het borgen van de gezamenlijkheid in het reguliere werk van de betrokken organisaties..
De buurtbudgetten vormen daarbij een belangrijke houvast. Zuid heeft ervoor gekozen om deze buurten een eigen budget toe te kennen, met als doel om de zelfwerkzaamheid en de dialoog in deze buurt een extra stimulans te geven.
De verbinder maakt deel uit van het projectteam van de focusopgaven en krijgt de volgende taken en verantwoordelijkheden:
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Amsterdam heeft zeven stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zoveel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. Dagelijks besturen en stadsdeelcommissies vormen namens de Gemeente Amsterdam een lokale voorhoede in de participatieve en representatieve democratie. Stadsdelen signaleren wat erbuiten speelt en leeft, agenderen actuele onderwerpen op de juiste plek en jagen aan dat er samen met bewoners, ondernemers en bezoekers merkbare resultaten worden behaald. Stadsdelen zijn zeven compacte, wendbare organisaties die van buiten naar binnen werken en denken.
Stadsdeel Zuid heeft ruim 137.000 inwoners die in wijken wonen die sterk van elkaar verschillen. Het stadsdeel verbindt grootstedelijke ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken op buurtniveau. Zuid is een stadsdeel met vele gezichten. Het is het stadsdeel van de Albert Cuypmarkt, de Zuidas, het Rijksmuseum en het Vondelpark. Deze plaatsen zijn in trek bij zowel bewoners als toeristen. We benutten kansen om het internationale karakter op economisch en cultureel gebied verder te ontwikkelen. Informatie over het stadsdeel is te vinden op www.amsterdam.nl/zuid.
Stadsdeel Zuid kent drie gebiedsteams (Buitenveldert, Zuidas; De Pijp, Rivierenbuurt; Oud-Zuid), die tot taak hebben om complexe opgaven in de gebieden, wijken en buurten te signaleren, agenderen en aan te jagen. De gebiedsteams stellen op basis van een gebiedsagenda jaarlijks een gebiedsplan op waarin focuspunten worden benoemd. Met de realisatie van de focuspunten maken we op het stadsdeelniveau het verschil voor de Amsterdammers.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox