Gemeente Baarn
geen max tarief
Utrecht
28 uur per week
12 mei 2025
12 februari 2026
Organisatie
De gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest hebben gezamenlijk zo’n 100.000 inwoners en werken op diverse gebieden samen. De gemeenten hebben de uitvoering van een groot deel van de taken in het sociaal domein belegd in een gezamenlijke samenwerkingsorganisatie: BBS (Baarn Bunschoten Soest).
Opdracht
De huidige inrichting van de samenwerking is geëvalueerd. Dit heeft ertoe geleid dat een nieuwe stip op de horizon voor de gezamenlijke uitvoering van taken in het sociaal domein is vastgesteld door de colleges van de drie gemeenten. De gemeenten hebben alle drie dezelfde visie op de toekomstige uitvoering van het sociaal domein. Nabijheid, integraliteit, menselijkheid en toekomstbestendigheid staan daarbij centraal. Zij zien een unieke kans om gezamenlijk een professionele en robuuste uitvoeringsorganisatie te realiseren. Door de belangrijkste uitgangspunten van iedere gemeente te combineren ontstaat extra kwaliteit en continuïteit in hulp en zorg voor de inwoners van de drie gemeenten. Een gezamenlijke uitvoering levert zo veel meer op dan de som der delen. Dit zorgt er ook voor dat we dit kunnen doen tegen de beste maatschappelijke kosten.
In 2024 is uitgewerkt hoe een nieuwe en bredere uitvoeringsorganisatie eruit moet komen te zien: welke inhoudelijke werkvelden en taken op het gebied van zorg en hulp moeten daar worden belegd, welke ondersteuning op gebieden zoals kwaliteitsmanagement en bedrijfsvoering is hiervoor nodig en wat is er organisatorisch en in de aansturing nodig. Dit advies is gereed en hier vindt besluitvorming over plaats in 2025.
Begin 2025 start de transitiefase: de beoogde organisatie moet worden ingericht waarbij de taken, werkvelden en functies die nu nog bij gemeenten liggen, worden overgebracht naar de nieuw in te richten organisatie. Voor de nieuw in te richten organisatie wordt het huidige juridisch construct (een gemeenschappelijke regeling) aangepast en gebruikt.
De opdracht van de transitiemanager is om sturing te geven aan de inrichting van de nieuwe organisatie. De uitvoering van de opdracht heeft vier sporen:
1. Sturing en wijziging gemeenschappelijke regeling
2. Organisatie & HRM
3. Transitie per ‘latende’ organisatie (drie gemeenten en huidige uitvoeringsorganisatie)
4. Inrichting integrale toegang in het voorveld
Belangrijk voor de nieuwe organisatie is ook de samenwerking met het voorveld (0e lijn). Dit is per gemeente nu nog verschillend georganiseerd. In samenhang met de inrichting van de nieuwe uitvoeringsorganisatie (1e lijn) wordt in 2025 door de gemeenten gewerkt aan een uniforme inrichting van een integrale toegang voor zorg en hulp in het voorveld.
Voor spoor 1 en voor spoor 2 zijn projectleiders aangesteld. Voor spoor 3 en 4 zijn de lijnmanagers van de drie gemeenten verantwoordelijk. Hier is samenwerking en sturing op ingericht. De taken en verantwoordelijkheden van de transitiemanager zijn:
De gemeente Baarn neemt het opdrachtgeverschap voor de transitiemanager op zich namens de drie gemeenten.
Competenties
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do - Vr
Is hybride werken mogelijk: ja
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox