Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
14 november 2022
13 november 2023
Functieomschrijving
Als senior adviseur asset management ben jij de sparringpartner én rechterhand van de assetmanager voor tactische en strategische vraagstukken, De vraagstukken gaan onder andere over de ontwikkeling van organisatieprocessen, het opstellen van producten voor de plannings- en control cyclus en de algemene ontwikkeling van de organisatie en het asset management. Ook bedenk jij oplossingen om de (vele) ad hoc vragen te voorkomen en kan het ook zijn dat jij bepaalde ad hoc vragen gaat oplossen. Het doel ervan is om meer voorspelbaar te worden en in control te komen.
Werkzaamheden
Voorbeelden zijn dat jij aan de slag kan gaan met het opstellen van een strategie voor het asset management op basis van kaders en richtlijnen (bijv. een vertaling voor de civiele constructies van het kader 1Amsterdam Heel & Schoon). Andere werkzaamheden die jij mogelijk gaat uitvoeren zijn het.
- Ontwikkelen en vastleggen van de gewenste prestaties en kritische prestatie indicatoren (KPI's) op areaal- en organisatieniveau.
- Ontwikkelen en het implementeren van een lange termijn visie en ontwikkeling van het assetteam ten aanzien van de assetmanagementprocessen met een horizon van minimaal vier jaar. Deze visie landt in het assetmanagementsysteem.
- Leveren van een bijdrage aan producten die wij moeten leveren voor de P&C-cyclus en de daarbij horende rapportages.
- Opstellen van een omgevingsanalyse en bepalen van de relatie met en het belang van stakeholders, ook onderhoud jij contact met stakeholders.
- Uitvoeren van risicomanagement op de kwaliteit van dienstverlening binnen het team.
- Vertegenwoordigen van de assetmanager en/of belangen team CC bij interne en externe partijen.
Naast de ondersteuning van de asset manager kan jij ook een aantal taken en projecten zelfstandig oppakken.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Jij komt te werken bij de directie Verkeer & Openbare Ruimte welke verantwoordelijk is voor het groot onderhoud, vervangingen, herinrichtingen en het beleid van de openbare ruimte. Binnen deze directie zit jij bij de afdeling Stedelijk Beheer en bij het team Civiele Constructies. Het team Civiele Constructies is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de bruggen, kades en sluizen. Binnen dit team kom jij te zitten in de staf asset management. Deze staf houdt zich o.a. bezig met de functietoetsen, het door ontwikkelen van het asset management binnen het team en het ondersteunen in de ontwikkeling van het informatielandschap. Het totale team kent ongeveer 60 collega's die zich onder andere bezig houden met monitoring & inspectie, programmering, regievoering, beheer, advies en administratieve / financiële ondersteuning.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox