Regisseur jeugd (32-36 uur per week)/vakspecialist B Vind jij het een leuke uitdaging om een bijdrage te leveren aan een positieve bevordering van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en hun directe omgeving? Reageer! Als regisseur jeugd ga je je bezig te houden met jeugdigen en gezinnen die een hulpvraag hebben op meerdere leefgebieden (opvoeding, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en werk & activiteiten). Wat ga je doen:
- Je zorgt voor een brede vraagverheldering en integrale beoordeling waarbij het accent ligt bij complexe meervoudige ondersteuningsvragen.
- Je stelt samen met het gezin en andere belangrijke betrokkenen een plan van aanpak op volgens werkwijze 1 gezin 1 plan).
- Je beslist over de in te zetten ondersteuning (inclusief de eigen mogelijkheden en de mogelijkheden in het sociale netwerk)
- Je het oog voor de veiligheid van het kind en de systeemleden en neemt de juiste vervolgstappen.
- Je neemt beslissingen in het kader van wet- en regelgeving voorzien van gedegen onderbouwing en handelt hiernaar, zoals melden aan de Jeugdbeschermingstafel.
- Je maakt een veiligheidsplan inclusief concrete veiligheidsafspraken samen met ouders en draagt zorg voor de uitvoering hiervan.
- Je voert regie op de uitvoering van het plan, de veiligheid en de ingezette zorg, evalueert de ingezette ondersteuning en stelt eventueel bij
- Je bent eerste aanspreekpunt bij crisis; kunt snel en efficiënt handelen en samenwerken en de situatie zoveel mogelijk de-escaleren.
De afdeling: Sinds de decentralisaties Wmo, Jeugd en Participatie ligt de verantwoordelijkheid voor een groot aantal taken waarmee een verschil gemaakt kan worden in het dagelijkse leven voor inwoners in de handen van de gemeente. Nog nooit eerder heeft de verantwoordelijkheid voor zoveel taken op één plek gelegen. Dit geeft de gemeente de mogelijkheid én opdracht om oplossingen te zoeken over de domeinen van de wetten heen. Samen met de inwoner, in aansluiting op zijn of haar leefwereld. Om deze opdracht te realiseren starten vanaf 1 januari 2021 drie nieuwe afdelingen, die samen de integrale uitvoeringsorganisatie sociaal domein vormen. Eén van de afdelingen is de afdeling OSA, Opgroeien en Start Arbeidsmarkt (circa 40 FTE). Deze afdeling ondersteunt gezinnen die een hulpvraag hebben op meerdere leefgebieden (opvoeding, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en werk & activiteiten) vanuit de aanvliegroute van jeugdigen van 0 tot 27 jaar. Voor deze kwetsbare groep wordt met een integrale blik gekeken naar aanvragen jeugdhulp waarbij naast hulpverlening ook aandacht is voor andere interventies bijvoorbeeld begeleiding naar school of de arbeidsmarkt. Het team Om dit te bewerkstelligen is de afdeling opgedeeld in drie teams met ieder een senior. Een team met regisseurs en de gedragswetenschapper, een team met consulenten expertise Jeugd en expertise Wmo en een team met consulenten participatiewet en de administratie. Deze functie betreft een functie in het eerste team. Met wie werk je samen: Je zult daarbij intensief samenwerken met de gedragswetenschapper, de andere teams binnen de eigen afdeling, de andere afdelingen binnen de gemeentelijke uitvoering, de afdeling beleid, maar ook met leerplicht en contractmanagement. En natuurlijk met samenwerkingspartners zoals o.a. veiligheidshuis, sociaal team, zorgaanbieders, leerplicht, scholen, Veilig Thuis, CJG, JGZ, mantelzorg- en vrijwilligersnetwerken en GI’s, Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdbeschermingstafel, crisisinterventieteam, jongerenwerk, Jeugd Preventie Team, individuele coaches, werkcoaches etc. |
|
Wat je meebrengt
- Je hebt een relevant Hbo-diploma; bij voorkeur social work, MWD, SPH of pedagogiek.
- Je hebt een SKJ-registratie.
- Je hebt kennis van de meldcode en werkwijze 1Gezin1Plan en Signs of Safety
- Je hebt kennis van (de achtergrond) van instrumenten ZRM, GOM en LIRIK en kan deze toepassen
- Je hebt kennis van methodieken voor Netwerk Versterking
- Je hebt kennis van de wet- en regelgeving in het sociaal domein en specifiek de jeugdwet.
- Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het jeugddomein;
- Je hebt kennis van het hulpaanbod en verschillende hulpverleningsmethodieken.
- Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving binnen het brede sociaal domein;
- Je bent in staat zijn om generalistisch te werken en problemen integraal te bekijken
- Je hebt kennis van de mogelijkheden in het voorliggend veld (vrijwilligers organisaties).
- Je bent in bezit van een rijbewijs B.
|