Provincie Flevoland
max €105 per uur
Flevoland
12 uur per week
12 juni 2023
12 december 2023
Organisatie
De provincie Flevoland voert (onder andere) het beleid over het grondwater en is verantwoordelijk voor een aantal Basisregistraties. Bij de afdeling Strategie en Beleid zijn de teams GEO en Water verantwoordelijk voor de informatievoorziening water.
Grondwaterinformatie is belangrijk voor het grondwaterbeleid- en beheer, de Kaderrichtlijn Water en nieuwe ontwikkelingen als Bodem en Water sturend. De provincie Flevoland beheert voor haar informatievoorziening een aantal grondwatermeetnetten. Deze zijn onder het beheer van de Omgevingsdienst Gooi en Vechtstreken (OFGV).
De Basisregistratie Ondergrond (BRO) is een van de 10 Basisregistraties, gericht op ondergrondgegevens (grondwater, ontgrondingen, bodemsanering). Grondwater-gegevens moeten (wettelijk) verplicht worden aangeleverd aan de Basisregistratie Ondergrond (BRO).
De provincie Flevoland en de OFGV werken samen om het databeheer voor grondwater op orde te krijgen en te voldoen aan de eisen van de BRO.
Opdracht
Aanleiding
De gegevens voor het grondwaterbeheer moeten versneld op orde worden gebracht in verband met de BRO.
Voor het uitvoeren van onze KRW taken en het tijdig aanleveren van gegevens aan de BRO is meer aandacht voor het databeheer nodig. Samen met de OFGV wordt druk gewerkt aan het op orde maken van de grondwatergegevens. De gegevens worden gecontroleerd en gestandaardiseerd. Om te kunnen voldoen aan de hogere eisen wordt ook een applicatie voor databeheer van grondwatergegevens geïmplementeerd. Vanaf 2023 worden, behalve de grondwatergegevens, ook bodemgegevens toegevoegd aan de BRO.
We willen de capaciteit van de OFGV versterken op het gebied van informatievoorziening voor het grondwater.
In het jaarplan van de OFGV is opgenomen dat de provincie, naast het meetnetbeheer, meer adviserende taken voor het grondwaterbeheer bij de OFGV willen neerleggen. We willen dat de taken met betrekking tot de BRO, in ieder geval voor Bodem en Grondwater, bij de OFGV belegd worden. De provincie blijft altijd eindverantwoordelijk voor de BRO voor haar taken, maar kan de uitvoering bij de OFGV beleggen. Met de OFGV is afgesproken dat we in de periode 2023-2024 een experiment aangaan om deze overgang te faciliteren.
Er is een tijdelijk tekort aan capaciteit en deskundigheid.
Bij de provincie noch de OFGV is gedetailleerde inhoudelijke kennis aanwezig over de BRO en de informatiseringsaspecten. We zoeken daarom deskundigheid om deze opleveringen te begeleiden en ondertussen de deskundigheidsopbouw bij de OFGV te ondersteunen. Het gaat om een overbruggingsperiode (2023, mogelijk uitloop naar 2024).
Wij vragen:
Begeleiden invoering grondwaterdatabase Datalabs OFGV
De OFGV heeft een databasesysteem aangeschaft voor het beheer van de meetnetgegevens voor het grondwatermeetnet. Op het moment is dit in opbouw. We hebben technische kennis nodig om de overgang van de oude data die in verschillende systemen en bestanden zit goed naar de nieuwe software te krijgen, Dit is een overgangssituatie die in ieder geval gedurende 2023 speelt, mogelijk met uitloop naar 2024.
Begeleiden experiment OFGV grondwaterbeheer
In het kader van het jaarplan van de OFGV is afgesproken dat OFGV en Provincie in een experiment willen verkennen of de OFGV haar takenpakket op het grondwatergebied kan uitbreiden. De OFGV voert een meer zelfstandige taak uit op het gebied van meetnetbeheer, voert onderzoeken uit en is de kennisdrager op het gebied van meetnetbeheer en aanverwante taken, waaronder ook de BRO taken die het meetnetbeheer betreffen. We hebben technische kennis nodig om de opbouw van kennis bij de OFGV te ondersteunen. Het experiment duurt ongeveer een jaar (start 2023 mogelijke doorloop naar 2024)
Ondersteunen kennisopbouw overige BRO gerelateerde taken OFGV/Provincie
Er zijn nog een andere BRO taken die inzet vragen van de Provincie. Het gaat dan om bijvoorbeeld:
\Competenties
Cv-richtlijnen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. Uit het cv dient duidelijk naar voren te komen waarom de kandidaat geschikt is voor deze functie.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox