Gemeente Amsterdam
max €115 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
17 maart 2025
31 december 2025
Opdrachtomschrijving
Als projectleider Aanpak Integriteit draag je bij aan het realiseren van één van de business opgaven van 2025 bij de directie Onderwijs, afdeling Leerplicht.
Sinds de reorganisatie van Leerplicht in 2020, kampt de afdeling Leerplicht met een diversiteit aan personele problematiek en een hoog verzuim. Lijnmanagers hebben behoefte aan een projectmatige aanpak vanuit het HR team gericht op personele vraagstukken. Deze aanvullende expertise is nodig bij het kunnen voorkomen en aanpakken van dossiers.
Vanuit jouw kennis en expertise werk je op een projectmatige manier aan deze opdracht en adviseer je het lijnmanagement en het HR team op dit vraagstuk. De opdracht bevat een uitgebreid onderzoek inclusief analyse. Vervolgens verwachten we dat je dit deelt in een presentatie met een plan van aanpak. Je werkt nauw samen met de HR adviseur en met de verzuimadviseur van Leerplicht om het lijnmanagement te begeleiden. De lijnmanager is verantwoordelijk voor personeel.
Je bent onderdeel van het HR team van Onderwijs (inclusief de Leerplicht organisatie), JZD (Jeugd, Zorg en Diversiteit) en Maatschappelijk voorzieningen. Dit HR team bestaat uit multi-disciplinaire collega’s (HR adviseurs, Recruiters, Verzuim adviseur, Loopbaanadviseur, HR data analyst etc.) en wordt geleid door de HR Business Partner. Je betrekt indien nodig andere P&O specialisten zoals Arbo adviseurs
Resultaatafspraken:
• Het opleveren van een presentatie aan het management die de volgende elementen bevat Q2 2025:
- Analyse op Integriteit problematieken
- Een plan van aanpak / strategie
• Projectleiding geven aan het projectplan in samenwerking met verzuimadvies en HR advies.
Gekoppelde resultaatafspraken te realiseren in Q3/Q4
- Verlaging langdurige verzuimdossiers met 10%
- Informatiesessies voor management en medewerkers Leerplicht over Integriteit i.h.k.v. preventie
Vindt plaats in Q3/Q4 2025, uitloop in Q1 2026
• Opleveren eindevaluatie en logboek Q1 2026:
• Opleveren advies over vervolgtraject Q1 2026;
- Waarbij project wordt geborgd in staande organisatie (richting management, HR advies en verzuim advies).
Tussentijdse afstemming:
De tussentijdse afstemming vindt een keer in de maand plaats.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Directie Personeel en Organisatieadvies is binnen de Gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor het opstellen én de uitvoering van P&O-beleid en P&O-wet- en regelgeving. De Directie P&O is de partner van directies en afdelingen van de gemeente Amsterdam en doet dit met gespecialiseerde collega’s in vijf afdelingen: HR Advies & Vitaliteit, Amsterdamse School, Carrière centrum, Processen, Informatie & Diensten (PID) en Beleid, Implementatie & Organisatieontwikkeling (BIO). In haar werkzaamheden is Directie P&O allround, innovatief en gedreven om de collega’s in de stad optimaal te ondersteunen met de juiste en kwalitatief goede P&O-dienstverlening.
Het cluster Sociaal is een complex domein met een grote diversiteit aan onderwerpen en aan maatschappelijke partners. Het cluster bestaat uit zes directies, Onderwijs (O), Maatschappelijke voorzieningen (MV), Jeugd, Zorg en Diversiteit (JZD), Werk, Participatie en Inkomen (WPI), GGD, Sport en Bos, Subsidie, inkoop, en juridisch bureau sociaal (SIS). Verschillende onderwerpen worden cluster breed opgepakt. Dit zijn onder andere:
· Integrale aanpak in de stadsdelen
· Tegengaan kansongelijkheid
· Amsterdam Vitaal en Gezond
· De doorontwikkeling Sociaal Domein
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox