Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
28 april 2025
28 april 2026
Opdrachtomschrijving
De projectmanager VRI-optimalisaties is verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe werkwijze met VRI-data in de lijnorganisatie. Hij of zij draagt bij aan de (autoluwe) doelstellingen als organisator en trekker van procesoptimalisatie en de implementatie van de ketenregie VRI-optimalisaties in de lijnorganisatie. De projectmanager borgt dat werkzaamheden aan VRI-optimalisaties door de lijnorganisatie kunnen worden voortgezet. Hij/zij implementeert het coördineren van uitvoeringsprojecten, het bewaken van capaciteit, voortgang & budget en het zorgen voor de juiste betrokkenheid van belanghebbenden. Relatiemanagement en het faciliteren van samenwerking zijn essentieel om een soepele overdracht en borging in de organisatie te bewerkstelligen. De projectmanager bewaakt dat de juiste personen worden betrokken en gehoord.
De projectmanager draagt daarnaast bij aan de implementatie van een opgavegerichte aanpak van verkeerskundige (autoluwe) projecten binnen een complexe bestuurlijke omgeving. Je begeleidt collega’s in de implementatie van processen om (autoluwe) beleidsdoelstellingen naar concrete maatregelen in de openbare ruimte te vertalen. Daarbij borg je het belang van voortgangsbewaking en een integrale samenwerking tussen belanghebbenden. Op basis van praktijkervaring, verkeerskundige kennis, politiek-bestuurlijke sensitiviteit en sterke communicatieve vaardigheden creëer je draagvlak en borg je kennisoverdracht. Hiermee draag je bij aan een soepele implementatie van duurzame en toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen.
Werkzaamheden
Implementeren VRI optimalisaties:
Implementeren opgavegericht werken: autoluwe aanpak
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Amsterdam heeft een bijzondere aantrekkingskracht op bewoners, bedrijven en bezoekers. Die aantrekkingskracht heeft de hoofdstad de afgelopen jaren vele nieuwe Amsterdammers, een ongekende dynamiek en economische en culturele voorspoed gebracht. Elk jaar weer komen steeds meer mensen in Amsterdam wonen, werken en op bezoek. De groei van Amsterdam stelt de stad voor nieuwe vraagstukken, met betrekking tot bijvoorbeeld leefbaarheid, mobiliteit en bereikbaarheid, wonen, werken en toerisme. Dit is de context van het organisatieonderdeel Ruimte en Economie en de 13 afdelingen met 2584 medewerkers die samen dit organisatieonderdeel vormen. De afdeling Verkeer & Openbare Ruimte (V&OR) is één van de 13 afdelingen met 284 medewerkers binnen het organisatieonderdeel Ruimte en Economie. V&OR draagt zorg voor de bereikbaarheid, de veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte in Amsterdam. Zij werkt aan een stad die bereikbaar is op alle niveaus (internationaal, nationaal, regionaal, stedelijk en lokaal). Daarbij wordt gestuurd op het beste resultaat voor de gebruiker tegen de laagste maatschappelijke kosten en risico's. Onderdelen daarvan zijn het efficiënt beheren van stedelijke assets, het optimaal benutten van het integrale verkeer- en vervoerssysteem en het opdrachtgeverschap van projecten. V&OR met collega's binnen en buiten de gemeente, waarbij het resultaat voor de stad centraal staat. We werken van buiten naar binnen, gebruikmakend van de inzichten van de Amsterdammers, het bedrijfsleven en de wetenschap én die van collega afdelingen en stadsdelen.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox