Periode: Vanaf half mei tot begin oktober 2021. Met optie tot verlenging van maximaal 18 X 1 maand
Belasting: 16 uur per week gemiddeld
Tarief: Maximaal € 85 per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW
Korte beschrijving speelveld
Overvecht-Noord wordt als eerste wijk van Utrecht aardgasvrij. Dit is een grote opgave die veel bewoners raakt. Bewoners moeten hun huis anders gaan verwarmen, en anders gaan koken.
www.utrecht.nl/overvechtaardgasvrij
Dit is je werk
Als omgevingsmanager heb je een aantal reguliere rollen en taken (zie hieronder). Daarnaast moet in de periode waarin vervanging wordt gezocht een (groot) participatietraject worden voorbereid. Rond de zomer worden de uitkomsten van 3 onderzoeken verwacht. Deze uitkomsten moeten met de wijk gedeeld worden. Uit de onderzoeken komt of woningen kunnen overstappen op een warmtenet of warmtepomp. De input van bewoners uit een eerder participatietraject van najaar 2020 wordt hierin verwerkt. Bewoners krijgen nog een keer de mogelijkheid om te reageren / in te spreken. Dit zal naar verwachting plaatsvinden in het najaar van 2021.
Dit vragen we van je
De reguliere rol van omgevingsmanager bij Overvecht-Noord aardgasvrij houdt in:
- De Omgevingsmanager is het eerste aanspreekpunt voor vragen vanuit bewoners en andere stakeholders in de wijk. Antwoorden stemt hij/zij af met de leden van het projectteam.
- De Omgevingsmanager onderhoudt contact met bestaande bewonersgroepen als de klankbordgroep, de energiedialoog, 2 buurtinitiatieven en het Wijkplatform Overvecht. Voor het project buurtwarmtenet is een projectleider aangetrokken, deze voert inhoudelijk de gesprekken rondom de uitvraag van het buurtwarmtenet omdat dit een sterk inhoudelijk traject is. Als omgevingsmanager blijft wel het contact met de buurtinitiatieven belangrijk om de algemene procesgang te ondersteunen.
- De omgevingsmanager houd ook binnen de gemeente contact met de verschillende deelprojecten in de wijk, zo heeft ze contact met het wijkbureau, gebiedsmanagement en Samen voor Overvecht
- De Omgevingsmanager werkt samen met de communicatieadviseurs aan een communicatie- en participatieplan (gereed voor aanvang van deze opdracht). Hierin staan de verschillende mijlpalen en welke aanpak daarbij hoort. De Omgevingsmanager is tevens projectleider van het participatietraject.
Dit breng je mee:
- Ca. 5 jaar ervaring in een relevante werkomgeving en is gewend aan de omgang met bewoners, ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties;
- Aantoonbare ervaring met omgevingsmanagement in een complexe omgeving, waar meerdere partijen en diverse belangen een rol spelen;
- Affiniteit met de vraagstukken rondom de energietransitie.
Je bent iemand die:
- Een serieuze gesprekspartner is voor alle betrokkenen en zo vertrouwen weet te winnen;
- Gericht is op samenwerking, verbinding en enthousiasmeren;
- Een open blik heeft en vraagstukken zo veel mogelijk benadert vanuit verschillende invalshoeken/perspectieven;
- Makkelijk contact legt met uiteenlopende doelgroepen met diverse culturele achtergronden, daarbij aansluiting kan vinden en dit weet te gebruiken voor (het zoeken naar) verbinding en het verkrijgen van draagvlak.
- Kan schakelen tussen abstracte doelen en praktische uitvoeringsaspecten.
- Projectmatig kunnen werken en activiteiten goed kunt regelen.
- Weet hoe je een vergadering voorzit met bewoners met verschillende belangen
Goed om te weten:
- We zoeken een omgevingsmanager in het kader van zwangerschapsvervanging. Tijdelijk vervanging vanaf juni (inwerken in tweede helft mei). De insteek is dat de vervanger het participatietraject zelf zal uitvoeren. De huidige omgevingsmanager komt in principe terug vanaf begin oktober.
- Gesprekken zijn gepland op 19 mei tussen 13.00 en 16.30 uur.
-
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.