Provincie Friesland
max ā¬85 per uur
Friesland
36 uur per week
01 augustus 2020
07 juli 2021
Grip op Grond (GoG) organiseert de grondstromen en is verantwoordelijk voor optimaal hergebruiken van grond en dat gebeurt meestal binnen infra- en natuurprojecten binnen de Provincie Fryslân. Voor grond wat ergens vrij komt of beschikbaar is zoals ingedroogd baggerslib wordt een nieuwe bestemming gezocht. Niet alleen wordt doelmatig omgegaan met grond, het heeft ook relatie met circulariteit van grond en ervaring leert dat met deze methode van werken financieel voordelig is voor opdrachtgevers. Bij GoG wordt rekening gehouden met de kwaliteit van de grond, de planning, de hoeveelheid, de toepassing, etc. GoG is begonnen met alleen provinciale projecten; omdat het zo goed werkt wordt inmiddels samengewerkt gemeenten, Wetterskip Fryslân en terreinbeherende organisaties. Door grondstromen binnen en tussen de projecten te koppelen worden niet alleen kosten bespaard, maar is ook duurzaamheid. Hiermee wordt bijgedragen aan de ambities uit het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050, het Grondstoffenakkoord en provinciale en gemeentelijke ambities en doelstellingen op het gebied van circulariteit. Toezicht op de naleving van milieuwetgeving is onderdeel van GoG. Vanwege het succes zal Grip op Grond steeds meer groeien en ook belangstelling genieten van andere organisatie, provincies, waterschappen en gemeenten. Om deze reden wordt tijd besteed aan het overdragen van kennis.
Verantwoordelijkheden
Om hen te ondersteunen in het maken van keuzes en het doorrekenen van nieuwe bedrijfsmodellen/strategieën zoeken we een een nieuwe medewerker die ingezet wordt bij projecten en zich bezig kan gaan houden met:
• Het adviseren bij en zelfstandig beoordelen van grondtoepassingen;
• Het beoordelen van saneringsplannen;
• Toezichthouden op de uitvoering bij saneringen;
• Interne advisering van collega’s bij het opstarten van projecten m.b.t. grond en grondstoffen;
• Het houden van toezicht op infrastructurele- en natuurbouwwerken;
• Het adviseren en raadgeven ten aanzien van baggerwerkzaamheden en behandeling van bagger;
• Een actieve rol bij het verkennen van Grip op Grond – koppelingen;
• Het verkennen van de markt ten aanzien van grond overschotten en vraag;
• Het adviseren en raadgeven van gemeenten, Wetterskip en Rijkswaterstaat met betrekking tot het toepassen van grond(stoffen);
• Het uitvoeren van veldbezoeken om situaties vast te leggen.
Je werkt in teamverband en jij wordt voornamelijk ingezet bij (infra)projecten. Onderling worden de opdrachten en werkzaamheden verdeeld naar gelang van beschikbaarheid, kennis, ervaring en affiniteit met het werk. Alle gegevens/adviezen worden verwerkt in een informatiesysteem.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox