Gemeente Amsterdam
max ā¬110 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
25 juli 2022
25 juli 2023
Functieomschrijving
Het dataloket en portaal is een functie waarbij de bewoner, ondernemer, onderzoeker, medewerker en bestuurder laagdrempelig vragen over data kan stellen, specifiek voor de basis- en kernregistraties. Momenteel is de vraag hoe het dataloket precies ingericht moet worden, wat de dienstcatalogus is, hoe het loket zich verhoudt tot andere partijen zoals het Servicepunt. De vraag aan deze kwartiermaker is als volgt:
Op basis van de huidige organisatie en additionele functies vanuit de bestuursopdrachtmiddelen, is de startsituatie van de i-afdeling ~5 medewerkers inclusief externen, aangestuurd door een i-afdelingsmanager, die tevens ook de i-afdelingsmanager is van de i-afdeling Data Office. Het opbouwen van het loket doen we volgens agile werkwijze.
De kwartiermaker levert een operationeel dataloket op met beschreven en werkende processen die leiden tot het centraal afhandelen van data en informatie vraagstukken bij het data loket, Daarnaast voert de kandidaat verbeteringen door in de huidige manier van werken naar een meer datagedreven en agile manier van werken. Dit om het voor de organisatie evident te maken waar men moet zijn indien er data of informatie nodig is bij effectievere besluitvorming of optimaliseren van de dienstverlening.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox