Waterschap Noorderzijlvest

Kennismanager

Waterschap Noorderzijlvest

De opdracht­omschrijving

Opdrachtomschrijving

Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de circa 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.

Voor het onderzoeksproject Erodeerbaarheid klei zoeken we een

Kennismanager

voor de duur van het project, gemiddeld 2,3 uur per week (totaal 356 uren)

De komende drie jaren zal waterschap Noorderzijlvest een onderzoek uitvoeren naar klei op de zeedijken en daarmee betere kennis over erosiebestendigheid van klei tegen golfaanval op primaire keringen te verkrijgen. Het onderzoek beoogt analysemethodes te ontwikkelen, waarmee de erodeerbaarheid van klei in en op dijken kan worden bepaald met methodes die de kering zoveel mogelijk onbeschadigd laten en goedkoper zijn dan de erosieproeven in de Deltagoot. Ook beoogt het onderzoek om de range van kleisoorten, waarvan de erodeerbaarheid tot nog toe is vastgelegd in de Deltagoot, met de nieuwe analysemethoden te vergroten. Het onderzoek maakt deel uit van de portefeuille van het Kennis en Innovatieprogramma van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

De inrichtingswerkzaamheden voor de bouw van een getijdenduiker van de Dubbele Dijk in het dijktraject Delfzijl-Eemshaven, geven de gelegenheid om kernmateriaal van de dijk, oude, gecompacteerde en structuurarme klei te onderzoeken. Een aanmerkelijk gedeelte van het veldonderzoek zal dus aldaar plaatsvinden. Kernmateriaal zal door ontgraving beschikbaar komen en beproefd worden in de Deltagoot.

  • Als kennismanager speel je een belangrijke rol in het onderzoeksproject Erodeerbaarheid klei,  waar kennis en analyse – en rekeninstrumenten worden ontwikkeld. Aan dit project is het doel verbonden om de opgedane kennis te borgen en te kunnen delen.
  • Als kennismanager ga je dit organiseren. Je draagt zorg voor de acceptatie van de kennis en het analyse- en rekeninstrumentarium en voor de kwaliteitsborging ervan. Je draagt zorg voor de communicatie met de expertgroep en de verbinding met de Rode Draad Dijkerosie.
  • Verder verbind je de uitkomsten van verschillende onderzoeken en resultaten die zich eveneens met dijkerosie  bezig houden met elkaar. Dat zijn o.a. de projecten OGD en de Brede Groene Dijk, de erosie-onderzoeken bij Wetterskip Fryslân en de resultaten van de POV DGG.
  • Tenslotte ben je er verantwoordelijk voor dat de opgedane kennis wordt afgestemd gedeeld op diverse relevante landelijke platforms. Dat zijn o.a. Kennis voor Keringen, Adviesteam Dijken, de Dijkwerkers.

Kandidaatomschrijving

Wat vragen we van je?

  • HBO/WO denk- en werkniveau
  • Affiniteit met het beheerswerk van de noordelijke waterschappen
  • Kennis hebben van de nieuwe overstromingsrisico benadering
  • Kennis hebben van de kennisnetwerken en de gebruikersgroepen die relevant zijn voor dijkerosie
  • Ervaring met project- en planmatig werken en het opstellen van rapportages
  • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, ook in het Engels

Welke competenties vragen we van je?

  • Je bent daadkrachtig, stressbestendig, resultaatgericht.
  • Je werkt gestructureerd, hebt overzicht en bent scherp georiënteerd op je omgeving, zowel in- als extern.
  • Je bent analytisch en bent in staat om de resultaten helder en begrijpelijk te communiceren.
  • Je kent de belangrijkste doelgroepen en belanghebbenden en kunt deze inspireren zodat draagvlak ontstaat
  • Je bent vertegenwoordiger van de kennis overdracht voor het waterschap 

 

 

De Eisen

  • Opleiding Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding richting Fysische Geografie, Civiele Techniek, Waterbouw, Cultuurtechniek of Kustmanagement.
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • Netwerk Beschikt, op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar, over netwerk binnen het landelijk, ambtelijk circuit m.b.t. implementatie van nieuwe normering waterveiligheid. Er zijn contacten met HWBP en minstens één van de volgende partijen: KPR, ministerie IM, WVL-RWS.
  • Werkervaring Op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 6 jaar op het gebied van waterveiligheid en kustverdedigingswerken. En ervaring met het opstellen van onderzoeksrapportages. Referentie vereist

De Wensen

  • Kennis en/ of werkervaring overstromingsrisico benadering Op cv aantoonbare werkervaring en/ of kennis van van de nieuwe overstromingsrisico benadering.
  • Interview Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de kandidaat en/of opdrachtomschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat. De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.
  • Werkervaring projectmanagement en onderzoeksrapportages Op cv aantoonbare werkervaring van minimaal 4 jaar, opgedaan in de afgelopen 6 jaar met project- en planmatig werken en het opstellen van onderzoeksrapportages.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox