Gemeente Amsterdam
max ā¬55 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
28 april 2022
28 april 2023
Let op, dit betreft een herhaalde oproep. een vergelijkbare aanvraag heeft eerder uitgestaan onder tender 197045.
Functieomschrijving
Als Junior Mendix applicatieontwikkelaar ga je mee werken aan de eerst Mendix applicaties die de gemeente Amsterdam gaat ontwikkelen en help je mee het opbouwen van het Amsterdamse expertise centrum. Samen werken jullie aan de vooruitgang van specifieke toepassingen die onze gemeente slimmer, sneller en wendbaarder maken.
ZO KAN EEN GEMIDDELDE SPRINT ER UIT ZIEN ALS DEVELOPER
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
AMSTERDAM IN BEWEGING
Je solliciteert op een functie in een organisatie die volop in beweging is. De gemeente Amsterdam wil aansluiten bij de digitale ontwikkelingen en de veranderende behoeften van burgers, ondernemers en bezoekers. De komende jaren wordt daarom flink geïnvesteerd in het i-domein, de verzameling bedrijfsonderdelen die de digitale ondersteuning voor de stad biedt. Investeringen in het applicatielandschap, de data-functie, moderne methodes en technieken, maar ook in scholing en samenwerking rond I-opgaven. Dit vraagt om professionals die flexibel zijn, willen werken aan permanente ontwikkeling en plezier hebben in het werken aan wendbare I-oplossingen voor de stad.
DIRECTIE DIGITALE VOORZIENINGEN
In de directie Digitale Voorzieningen bevinden zich meerdere disciplines die zich bezighouden met het leveren van I-dienstverlening op het gebied van softwareontwikkeling, clouddiensten en het beheer van het applicatielandschap van Amsterdam. Dit applicatielandschap gaat de komende jaren sterk veranderen, waarbij Legacy applicaties zoveel mogelijk worden gemoderniseerd en er gebruik wordt gemaakt van standaardapplicaties, SaaS oplossingen en zelfbouw.
Ook verandert de werkwijze doordat we in Agile teams samenwerken over de ketens heen. Ketens bestaande uit onze leveranciers, business, stakeholders en burgers en bedrijven. Hierbij zullen we de stedelijke werkwijzen en vakmanschap verder ontwikkelen. Ook zullen we met behulp van data sturen op verbetering van levering van I-diensten en dienstverlening.
Als de standaardoplossingen uit de markt niet voldoen, dan kiest Amsterdam voor eigen softwareontwikkeling op haar Azure platform, waarbij Agile werken in DevOps-teams de norm is. Onze ontwikkelteams werken aan oplossingen voor onderwerpen als de woningvoorraad, werkgelegenheid en infrastructuur tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs.
Hierbij maken we gebruik van moderne methodes, talen en tooling. Denk aan Machine Learning oplossingen om stadsarchieven te indexeren of straatafval te herkennen, REST APIs, GraphQL en PostgreSQL voor dataontsluiting en Docker en Kubernetes om onze applicaties in onze Azure cloud te draaien. Veelgebruikte talen en frameworks zijn JavaScript/React/React Native, PHP, Python/Django en Node.js en Low-code platforms zoals Mendix.
ZO DRAAG JE BIJ AAN GEMEENTE AMSTERDAM
Als werk je aan applicaties die bijdragen aan een datagedreven stad. Thema's van de applicaties zijn bijvoorbeeld: zorg- en veiligheidshuis d.m.v. onder andere persoonsgebonden integrale aanpak, zie bijvoorbeeld https://www.amsterdam.nl/bestuur-en-organisatie/organisatie/overige/acvz/top600/ en Toezicht Kinderopvang en Ondersteuning van de Forensische Geneeskunde en Medische Advisering zie bijvoorbeeld https://www.ggd.amsterdam.nl/forensische-geneesku/ en Toezicht kinderopvang. Veel van deze applictaies zijn pas echt te zien na in te loggen maar de GGD Appstore biedt een overzicht van relevante en betrouwbare gezondheids-apps die door de GGD zijn getoetst, hierbij wel in te zien: www.ggdappstore.nl.
Als ontwikkelaar ontwerp, programmeer, test en implementeer je de toepassingen die binnen de stad worden ontwikkeld. Je werkt aan iets wat echt impact heeft!
WAAR KOM JE TE WERKEN?
Je komt te werken in het team ITforCare binnen de vakgroep software ontwikkeling
Bij ITforCare ontwikkelen wij (web)applicaties die de (zorg)processen beter ondersteunen in de veranderde digitale wereld. Met het oog op privacy en security by design willen we deze digitale wereld toegankelijker en gemakkelijker maken. Staat bij jou privacy en security hoog in het vaandel en zie jij continue hoe de burger en (zorg)professional beter geholpen kan worden?
Door middel van snelle prototyping en agile werken proberen wij continue aan te sluiten aan de huidige vraag en/of het probleem van de klant. Ons team ondersteunt al meer dan 20 jaar de GGD Amsterdam bij deze digitalisering. Als onderdeel van het team heb je de mogelijkheid je kennis te delen en in de praktijk te brengen. Je staat rechtstreeks in contact met de eindgebruiker en haalt het beste in beide naar boven. Dit doen we zowel met Open source als met een LowCode platform. Naast de ca. twaalf collega's van ITforCare is er een grote vakgroep van meer dan 100 ontwikkelaars binnen de gemeente Amsterdam waar de samenwerking en kennisdeling steeds beter voor wordt georganiseerd.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox