Gemeente Heerde
geen max tarief
Gelderland
36 uur per week
19 september 2022
31 december 2022
Gezinscoach jongeren
Wie zijn wij
Stip is het Steun- en InformatiePunt van de gemeente Heerde. Stip is onderdeel van de afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van Heerde. Stip heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om wonen, werken, financiën , gezond en veilig opgroeien en ouder worden en inburgeren etc. De afdeling bestaat uit Preventie, sociaal werk, WMO, dagaktivering, Participatie, Inkomen, Schulddienstverlening en Jeugd. Ouders zijn in de basis in principe zelf verantwoordelijk voor het opvoeden en opgroeien van hun eigen kinderen. Soms lukt dit door omstandigheden niet en is zelfs de veiligheid in het geding. Onze professionals versterken daarbij de ouderlijke competenties zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is.
Wat verwachten wij van de functie
Als gezinscoach ben je het eerste aanspreekpunt voor jeugdigen (in hun eigen leefwereld, op scholen, op straat, etc.), of in gezinnen zodat de eerste problematiek voorkomen kan worden of vermindert. Je ondersteunt kort- dan wel langdurig de gezinnen en betrokkenen. Zonodig leid je toe naar specialistische hulp en bent in staat om casusregie uit te voeren. Je houdt daarbij de veiligheid van kinderen en jongeren in hun leefwereld in het oog. Wanneer het onveilig is durf je dit bespreekbaar te maken en kunt samen met de omgeving van het kind / de jongere een veiligheidsplan opstellen. Je werkt systemisch en oplossingsgericht. Je bent het aanspreekpunt voor professionals uit het voorveld ten behoeve van consultatie en versterking van preventie. Je kunt samenwerken met specialistische organisaties. Je zet je expertise in op het vlak van de overgang rondom het 18de jaar, leer-/werktrajecten, en bent verbindend op gebied van jeugd en participatie.
Wat ga je doen
Je bent betrokken op enkele (middelbare) scholen (VSO) en eerste aanspreekpunt voor alle vragen op deze scholen. Verder ondersteun je collegae in het omgaan met specifieke vragen op het terrein van jouw deskundigheid en draagt zorg voor je caseload. Je bepaalt samen met het gezin of de jongere welke specialistische zorg/begeleiding eventueel nodig is en voert waar nodig casusregie waarbij je samenwerkt met diverse partijen, je bespreekt indien nodig je cases in het casusoverleg en valt zonodig terug op de orthopedagoog of leidinggevende. Je hebt een belangrijke inbreng in het overleg m.b.t. voortijdig schoolverlaten en bent sparringspartner voor de leerplichtambtenaar en de collegae van Wmo en Werk&Inkomen.
Voor wie werk je
Je werkt vanuit het team 0-100 waarin alle functies vertegenwoordigd zijn die met onze inwoners te maken hebben binnen het sociaal domein.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox