Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
27 augustus 2020
27 februari 2021
Functieomschrijving
Projectleider
Stadswerken is sinds oktober 2018 belast met de visuele kwaliteit en veiligheid van de openbare ruimte in de Gemeente Amsterdam, of te wel het dagelijks beheer en onderhoud. Om de kwaliteit van de openbare ruimte in beeld te brengen, is een uniforme wijze van monitoren ontwikkeld, die aansluit bij de gemeentelijke kaders en de verschillende doelstellingen. Deze werkwijze is beschreven in het Monitoringsplan Amsterdam.
Het Monitoringsplan sluit aan bij de landelijke en regionale systematiek(en) en de gemeentelijke beleidskaders. Het beschrijft verschillende doeleinden voor het monitoren van de kwaliteit van de openbare ruimte. Om ieder organisatieniveau de juiste informatie aan te bieden, is er onderscheid gemaakt naar de managementniveaus 'strategisch, tactisch en operationeel'. Dit biedt een compleet kader voor het monitoren van het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte.
Werkzaamheden
Voor de oprichting van Stadswerken vond monitoring op verschillende manieren en niveaus plaats. Deze uniforme werkwijze heeft tot doel om vanuit 1 informatiepositie eenduidige data te genereren die aansluit bij de informatiebehoefte van verschillende partijen binnen en buiten Stadswerken. De afdeling Operationele Ondersteuning binnen Stadswerken coördineert de behoeftebepaling, de formulering van het plan en de implementatie. Daarnaast heeft deze afdeling schouwers/ inspecteurs openbare ruimte in dienst die een deel van het plan uitvoeren.
Voordat het monitoringsplan in de praktijk gebracht kan worden, moeten verschillende aspecten worden geadresseerd:
De hierboven beschreven aspecten van het monitoringsplan moeten worden geïmplementeerd, inclusief de inrichting en coördinatie van het eigen schouwteam (9 fte).
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Sinds 1 september 2018 bestaat er een nieuwe organisatie binnen de Gemeente Amsterdam, de directie Stadswerken! De directie Stadswerken is verantwoordelijk voor de dagelijkse visuele kwaliteit (schoon, heel, aantrekkelijk en veilig) van de openbare ruimte in Amsterdam en zorgt samen met de directie V&OR voor een verzorgde stad. Stadswerken werkt efficiënt, op één manier, is dienstverlenend en biedt ruimte voor innovatie. Ook in de uitvoering. Zo wordt gezorgd voor een schone, groene en veilige openbare ruimte.
Stadwerken wil ook een goede werkgever zijn, voor de vaste medewerkers als voor de externe medewerkers en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom: Stadswerken is een directie waar medewerkers trots op kunnen zijn. Op hun vak en hun prestaties voor de stad Amsterdam.
De organisatie Stadswerken bestaat uit de uitvoerende afdelingen; Groen/Flora en Fauna, Schoon, Infra en Service, Marktbureau en Civiele Constructies. De afdeling Operationele Ondersteuning is hierbinnen het centrale, ondersteunende organisatieonderdeel.
Binnen Operationele Ondersteuning werken meer dan 120 collega's die verantwoordelijk zijn voor alle processen die samen een succesvolle bijdrage leveren aan de realisatie van de primaire producten/processen en de dienstverlening.
We anticiperen op meldingen en zorgen voor een juiste routering, roosteren efficiënt en optimaliseren routes. Vanuit de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitaliseren willen we informatie gestuurd beheren, zorgen voor een betere dienstverlening en maatwerk in de gebieden, waarbij duurzame inzetbaarheid van de medewerkers een belangrijk uitgangspunt is.
De afdeling Operationele Ondersteuning kent drie teams;
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox