Gemeente Veldhoven
max €90 per uur
Noord-Brabant
24 uur per week
23 oktober 2023
22 oktober 2024
Elke gemeente heeft de wettelijke taak om bij haar inwoners aan huis afval op te halen.
Gemeente Veldhoven vindt dat bewoners geen afval aanbieden, maar ziet afval als grondstoffen.
Deze grondstoffen krijgen een tweede leven. We gebruiken ze in zijn geheel of in onderdelen opnieuw of we gebruiken ze om nieuwe grondstoffen van te maken.
De afvalcoach heeft als doel om bewoners bewust te maken van de mogelijkheden van afval als grondstoffen en de manier waarop bewoners afval aanbieden zodat grondstoffen geschikt blijven voor hergebruik.
Veel bewoners houden zich in grote lijnen aan de scheidingsregels voor afval. Een foutje in de afvalscheiding komt dan door onvoldoende kennis over afval. Helaas zijn er ook bewoners die afval bewust niet of verkeerd scheiden, afval naast ondergrondse containers plaatsen of afval dumpen. De afvalcoach heeft als taak om al deze groepen bewoners op een goede manier met afval om te laten gaan.
De afvalcoach is de ambassadeur van de goede afvalinzameling en afvalscheiding, het vaste gezicht in de wijk hiervoor en het eerste aanspreekpunt voor bewoners voor alle afvalvragen.
De afvalcoach gaat in gesprek met de bewoners, hij informeert, instrueert en beantwoord vragen van de bewoners over afvalinzameling en –scheiding in Veldhoven.
De afvalcoach gaat op eigen initiatief in gesprek gaan met bewoners op straat. Hij/zij vraagt hoe bewoners de afvalinzameling ervaren en wat naar hun mening beter kan, geeft praktische tips en tricks over hoe het beste om te gaan met afval.
De afvalcoach wint informatie in bij buurtbewoners als er bij plaatsingen of dumpingen van afval zijn en zoekt gezamenlijk met de bewoners oplossingen voor het tegengaan van afvaldumping.
De afvalcoach onderzoekt ook of het gewenste effect is bereikt. Om dit te bereiken ligt de focus op persoonlijke relaties met buurtbewoners en continue aandacht voor bewustwording over hoe om te gaan met afval.
* Adviserende taak:
De afvalcoach heeft inzicht nodig in ‘het verhaal achter de vuilniszak’. Wat zijn redenen dat bewoners op de goede manier afval aanbieden en wat zijn belemmeringen waardoor bewoners afval op een onjuiste manier aanbieden?De afvalcoach bouwt hiervoor persoonlijke relaties op. De afvalcoach gaat, zowel gevraagd als op eigen initiatief, in gesprek met:
De afvalcoach werkt hierbij nauw samen met:
De afvalcoach heeft de voelsprieten die het voor de organisatie mogelijk maakt om snel en adequaat in te spelen op behoeften vanuit de wijk rond afvalinzameling.
* Controlerende taak
De afvalcoach controleert of bewoners de regels naleven, zoals het aanbieden van:
Bewoners die het afval goed aanbieden krijgen een compliment. Bewoners die de afvalregels niet naleven krijgen eerst advies en daarna worden handhavingsmiddelen ingezet.
De afvalcoach werkt nauw samen met:
* Rapporterende taak
Gewenste competenties:
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox