Gemeente Amsterdam
max €105 per uur
Noord-Holland
25 uur per week
01 juni 2022
01 juni 2024
Functieomschrijving
Het Ingenieursbureau zet haar adviseurs Risicomanagement in op diverse projecten. Ook het Programma Bruggen en Kademuren (PB&K) dat zorg draagt voor het veilig houden van de Amsterdamse bruggen en kades wordt door het Ingenieursbureau voorzien van de nodige adviseurs.Afgelopen jaren is namelijk duidelijk geworden dat er achterstallig onderhoud is aan het bruggen- en kademuren-areaal. Middels onderzoek naar de constructieve veiligheid brengen we de actuele situatie in beeld. Vervolgens wordt die informatie gebruikt voor het opzetten van een langjarige programmering. Daar waar tussentijds calamiteiten op (dreigen te) treden, worden risico's beheerst door het toepassen van adhoc veiligheidsmaatregelen.
PB&K is een programma in ontwikkeling waarin veel moet worden uitgevonden, met als doel geoliede vernieuwings-ketens waarin bruggen en kademuren in hoger tempo vernieuwd/vervangen kunnen worden dan tot dusver kon worden gerealiseerd. Geborgde methodieken, zoals gebruikt binnen het Amsterdamse Ingenieursbureau, vormen de basis waaruit je werkt, maar bieden binnen het programma nog ruimte voor nadere invulling, waarin jij je creativiteit kwijt kunt. In dit speelveld ga je als adviseur Risicomanagement aan de slag. Niet alleen op de fysieke vervangingsprojecten. Maar ook op de onderzoeksprojecten waar middels het toepassen van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) grip wordt gehouden op de kwaliteit en continuïteit van de stroom onderzoeksresultaten (instandhoudingsanalyses) van honderden bruggen en honderden km kademuren.
Overigens sta je daarin niet alleen, je vormt samen met 12 andere enthousiaste collega's een hechte team van Adviseurs Risicomanagement die de projecten van het Ingenieursbureau voorzien van hoogwaardig advies.
Werkzaamheden
Als adviseur risicomanagement binnen het Programma Bruggen en Kademuren ben je verantwoordelijk voor:
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een snel groeiende stad vraagt om veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte en een enorme opgave om de bestaande stad in stand te houden. Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam werkt aan deze opgave met bijna 600 professionals in eigen dienst en circa 300 flexibele medewerkers. Onze professionals van constructeurs en hydrologen tot risico-analisten en innovatie-aanjagers werken aan een breed scala aan projecten zoals de instandhouding van kilometers walmuur en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen. Het Ingenieursbureau is heel plat georganiseerd. Nieuwe samenwerkingen aangaan, pilots draaien en aan de lat staan voor je eigen ontwikkeling - dat kan allemaal bij het Ingenieursbureau!
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox