Gemeente Amsterdam
max ā¬75 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 januari 2023
31 december 2023
Functieomschrijving
Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening. Je vertaald knelpunten en patronen naar verbetervoorstellen, processen en procedures. Je geeft begeleidingsadviezen en je zorgt voor het monitoren van en rapporteren over de effectiviteit van het team.
Je vormt de schakel tussen beleid en uitvoering en je signaleert trends in de dagelijkse uitvoeringspraktijk van het Sociaal Wijkteam.
Je legt verbanden tussen ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen van het sociaal domein. Je bent sparringpartner en adviseur voor de Sociaal Wijkteamregisseurs en consulenten. Je hebt een rol bij verschillende besprekingen t.b.v. de werkprocessen in relatie tot andere Amsterdamse-gemeentelijk stakeholders en in relatie tot externe Amsterdamse aanbieders. Je houdt rekening met beleid, regelgeving en/of (samenwerkings)afspraken. Je draagt bij aan het doorontwikkeltraject van het Sociaal Wijkteam, waarbij je incidenteel deelneemt aan interne projectgroepen wanneer de projectopdracht dat vraagt.
Werkzaamheden
• Het vertalen van (nieuw) beleid naar processen en instructies;
• Signaleren waar het team een volgende kwaliteitsslag kan maken; je verzorgt managementinformatie voor het Sociaal Wijkteam en het beleidsteam. Je speelt hierbij een belangrijke rol in de duiding van de gegevens;
• Toetsing op rechtmatigheid, doelmatigheid van hulpvragen en procesmatige regievoering op Jeugd en Zorg en Welzijn /WMO;
• Deelname aan overleggen en werkgroepen binnen de regio, teamoverleg en voorzitten van het casuïstiek Jeugdoverleg en het casuïstiek Zorg en Welzijn/ WMO overleg;
• Ontwikkelen interne werkprocessen en werkinstructies en monitoren van een eenduidige werkwijze o.a. de uitvoering van taken rondom de Verwijsindex (multisignaal);
• Je vertegenwoordigd de afdeling en bestuur in bezwaar- en beroepsprocedures, je stelt verweerschriften op en werkt hierin samen met de collega's van Juridische, waar nodig voer je mediation gesprekken.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Vanaf 1 januari 2015 is Weesp gestart met een Sociaal Wijkteam. Dit is een klein en zelfstandig team binnen het Sociaal Domein Weesp, dat inwoners ondersteunt die te maken hebben met meervoudige en/of complexe problemen op meerdere domeinen. Het sociaal wijkteam zoekt samen met de inwoners naar oplossingen om de zelfredzaamheid en participatie te vergroten.
Per 1 juni 2019 is Weesp ambtelijk gefuseerd met de gemeente Amsterdam. Dit betekent voor de medewerkers dat zij in dienst zijn gekomen bij de gemeente Amsterdam. Bij de gemeente Weesp werken ongeveer 150 mensen. Door de ambtelijke fusie is het gemeentelijk apparaat volop in verandering en op weg naar een resultaatgerichte en dienstverlenende organisatie met een open cultuur.
Wij werken vanuit de gedachte één huishouden, één plan, één contactpersoon. Binnen ons team wordt expertise samengebracht vanuit verschillende disciplines (zorg en welzijn, jeugd, veiligheid wonen en financiën) zodat de problemen integraal worden opgepakt. Daarmee maken wij als wijkteam het verschil. Je denkt en handelt in de volle breedte (alle leefgebieden, alle inwoners) en zet je eigen specialisme in. Wij werken intensief met elkaar en leren van elkaar zodat wij de situatie integraal kunnen benaderen. Je werkt nauw samen met maatschappelijke partners zoals scholen, huisartsen, veilig thuis en welzijnsinstellingen. Het Sociaal Wijkteam neemt hierin de regie en behoudt het overzicht over het proces.
Vanaf 1 januari 2015 is Weesp gestart met een Sociaal Wijkteam. Dit is een klein en zelfstandig team van ongeveer 15 medewerkers binnen het Sociaal Domein Weesp, dat inwoners ondersteunt die te maken hebben met meervoudige en/of complexe problemen op meerdere domeinen. Het Sociaal Wijkteam zoekt samen met de inwoners naar oplossingen om de zelfredzaamheid en participatie te vergroten.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox