Gemeente Amsterdam
max €130 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
13 mei 2024
11 november 2024
Opdrachtomschrijving
Jij bent als manager bedrijfsvoering een belangrijke strategische partner voor het afdelingshoofd en managementteam Gezond Leven. Jij bent de rechterhand en businesspartner op de organisatie en ondersteuning van bedrijfsvoering. Je kijkt integraal vanuit de business van de afdeling naar bedrijfsvoeringsvraagstukken. Jouw proactiviteit en senioriteit in advisering is hierin van betekenis.
Er ligt een forse taak betreft doorontwikkeling van de bedrijfsvoering op verschillende vlakken, we zijn o.a. druk bezig met in control komen op financiën en Informatievoorziening. Daarnaast zijn we topdesk aan het implementeren.
Als manager ben jij verantwoordelijk dat benodigde ontwikkelingen doorgang vinden. Je vertaalt hiertoe ambities vanuit het afdelings-MT naar je team en vanuit je team naar het afdelings-MT. We werken als collegiaal MT nauw samen, de belangen van bedrijfsvoering worden door collega's onderschreven en de afdelingsbelangen vormen mede onze prioriteiten.
Naast de afdeling zijn we ook onderdeel van de GGD- en Gemeente-organisatie, je vertaalt organisatieontwikkelingen naar de afdeling en behartigt afdelings- en GGD-belang in strategische en tactische overleggen.
Om de juiste stappen te zetten onderhoud je nauw contact met domeineigenaren, collega managers bedrijfsvoering, MT-leden van de afdeling en stakeholders binnen GGD en Gemeente. Je laveert tussen afdelingsbelangen en algemene belangen en probeert deze te verenigen in haalbare doelstellingen.
Naast inhoudelijke verantwoordelijkheid draag je ook hiërarchische verantwoordelijkheid voor een team van 15 medewerkers. Het team bestaat uit financials, adviseurs bedrijfsvoering, functioneel beheerders, een datamanager en managementondersteuners. Je stuurt hen aan, voert voortgangsgesprekken en coördineert het verzuim. Je organiseert het team effectief, weet de juiste prioriteiten te stellen en zorgt voor verbinding.
Deze functie betreft tijdelijke waarneming i.v.m. gedeeltelijke ziekmelding huidige manager. Jij bent als interimmer in ieder geval verantwoordelijk voor strategische advisering aan het afdelingshoofd en MT, het leidinggeven aan het team, de dagelijkse gang van zaken en je draagt verantwoordelijkheid voor een aantal van de hierboven genoemde ontwikkelingen. Je inhoudelijke portefeuille bepalen we in goed overleg met de zittende manager en kan mede bepaald worden o.b.v. jouw expertise.
Werkzaamheden
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
Als afdeling Gezond Leven zetten we samen in op preventie, het bevorderen en het beschermen de gezondheid van alle Amsterdammers en Amstellanders, waarbij we gezondheid opvatten in de breedste zin van het woord. Gezond Leven is dé kennis-, advies- en innovatieafdeling voor duurzame preventie en het creëren van gelijke kansen op gezondheid voor alle Amsterdammers en Amstellanders.
We hebben extra aandacht voor de meest kwetsbare groepen, waar de mogelijkheden voor het behalen van gezondheidswinst het grootst zijn. We werken vanuit positieve gezondheid, doen waar nodig onderzoek en sluiten aan bij de leefwereld van de Amsterdammers en Amstellanders in al hun diversiteit. Met en voor de inwoners werken we aan een gezonde sociale, fysieke en zorgomgeving.
Dit doen we middels een programmatische aanpak, met programma's zoals Gezonde en Kansrijke Start, Gezonde School, Mentale Gezondheid en Vitaal Ouder Worden maken we dagelijks impact. Op de afdeling werken op dit moment zo'n 210 medewerkers.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox