Belastingdienst
geen max tarief
Gelderland
36 uur per week
01 september 2025
31 december 2025
Opdrachtomschrijving
Als SAS9 system engineer houd jij je bezig met het de installatie, configuratie, beheer en onderhoud van een aantal SAS Grids. Naast het beheer en onderhoud ga je ook aan de slag met de M9 upgrade en houd jij je bezig met de processen die invloed hebben op de lopende migratie van het onderliggende DBMS (van Teradata naar DB2). Minimaal één dag in de week ben je verantwoordelijk voor de zogenoemde operations van het team, waar je het technische aanspreekpunt bent voor incidenten en andere vragen. Je hebt in deze rol dus ook direct te maken met klanten. We zien dan ook de volgende persoonlijkheidskenmerken van een voor ons ideale kandidaat voor ons:
Het besef van het werken in een Enterprise omgeving. Het besef van het werken in een beveiligde omgeving waar het veilig werken met data voorop staat. Security by Design. Communicatief vaardig. In staat om in teams met meerdere disciplines te werken.
Achtergrond opdracht Je bent werkzaam binnen de Analytics tak van afdeling Analytische- en Cognitieve Technologie (ACT). Binnen deze afdeling werken wij met een aantal teams aan infrastructuur en software waarmee onze klanten hun werk kunnen doen. Denk bij klanten aan bijvoorbeeld Toeslagen of de FIOD. Je werkt in een team van ongeveer zes collega's, het team bestaat uit zowel functioneel beheerders als system engineers. Wij werken via de SABEL methode, een SAFe Agile methodiek die specifiek voor de belastingdienst bedacht is. De organisatie Generieke Voorzieningen (GV) omvat alle infrastructuur, capabilities en tooling die nodig zijn om diensten te leveren die burgers, bedrijven en (kantoor)medewerkers ondersteunen op het gebied van Interactie, Invordering, Toezicht, Data Intelligence, Management Control processen en Analytics. De voorzieningen die Generieke Voorzieningen levert omvatten de infrastructuur, de halffabricaten (inclusief exploitatie en beheer van deze producten) en de hiervoor benodigde tooling, zowel generiek als maatwerk. De CoE Analytics staat opgesteld voor het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste Analytics infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren, is het team in staat om deze services 'fit-for-purpose' te leveren. Streven hierbij is altijd het continue verbeteren van de verschillende aspecten van de services. De CoE Analytics is een team van ervaren System- en Solution-engineers die voor de Belastingdienst een veilig platform en diverse services op het gebied van Analytics leveren. Denk hierbij aan:
De CoE Analytics is een autonome eenheid, georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, die verantwoordelijk is voor de realisatie, continuïteit en functionele werking van de verschillende services. Het IT-landschap van de CoE Analytics beslaat vele honderden systemen, zowel fysiek als virtueel, de meeste daarvan zijn Linux gebaseerd. Op deze systemen draait Analytics software, voornamelijk SAS maar ook andere producten zoals Database- en Shared-filesystemen en Open-source toolkits zoals Python en R, onderverdeeld in de verschillende services waarmee wij de diverse Analytics infrastructuurvoorzieningen voor de Belastingdienst invullen. Deze wereld is bovendien volop in beweging onder invloed van een toename van interne klantgroepen qua aantal en in gebruik en onder invloed van security, privacy en continuity richtlijnen. Op gezette tijden standby diensten draaien, vanuit een teamrooster, behoort tot de werkzaamheden.
Eisen
Alleen Nederlandstalige CV’s aanbieden en kandidaten moeten perfect Nederlands kunnen spreken.
Opdracht is minder geschikt voor ZZP’ers ivm wet DBA
Wensen
Competenties
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox