Gemeente Amsterdam
max €85 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
03 januari 2022
31 december 2022
Functieomschrijving
Gezocht wordt een strategisch analist bij het programma Weerbare Mensen Weerbare Wijken (ook wel: programma drugs), dat is gericht op het tegengaan van sociale ontwrichting van wijken door drugshandel.
De strategisch analist maakt monitors en analyses, coördineert vanuit het programma de diverse onderzoeken die (extern) lopen.
Adviseert het programma (en de programma manager) over de wijze waarop analyses en onderzoek het beleid binnen het programma kunnen ondersteunen en versterken.
Werkzaamheden
Het uitvoeren van analyses, opstellen (coördineren) van monitors, de inzichten en resultaten op diverse wijzen in beeld brengen.
Adviseren en ondersteunen bij het omzetten van deze inzichten en resultaten naar concreet beleid en/of advies.
Vanuit de A&O-invalshoek meedenken over de richting van het programma en haar onderdelen, coördinatie op een brede onderzoeksagenda vanuit het programma WMWW.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Het AcVZ is één van de dertig Zorg- en Veiligheidshuizen in Nederland voor de aanpak van complexe casuïstiek op het snijvlak van veiligheid en zorg en/of sociaal domein. Het AcVZ is een regionaal samenwerkingsverband van tientallen organisaties, van politie tot jeugdbescherming, van de reclassering tot de GGZ en GGD. Vanuit de gedachte dat regie als 'cement tussen de stenen' een essentiële schakel is bij een persoonsgerichte aanpak waarbij vele straf- en zorgpartners samenwerken. Focus, regie, monitoring en zoektocht naar systeemfouten zijn kernwoorden bij deze integrale aanpak. Bij het AcVZ zijn verschillende integrale programma's ondergebracht, waaronder de Forensische Zaken, de Top600/Top400, Detentie & Terugkeer en het programma Drugs Weerbare Mensen Weerbare Wijken.
Elke aanpak is altijd een samenwerking op maat, met als doel voor de persoon in kwestie een gedragsverandering voor langere tijd: minder recidive, beter perspectief en geen negatieve invloed (meer) op minderjarige in zijn/haar omgeving. Het AcVZ heeft voor deze programma's een eigen team met analisten / onderzoekers. Het voeren van regie op complexe problemen op het snijvlak van veiligheid, zorg en sociaal domein is de core business van het AcVZ. In alle programma's en activiteiten van het AcVZ staat (een vorm van) regie centraal. Programma Weerbare mensen, Weerbare Wijken.
De impact van de drugshandel op het openbare leven neemt toe. Elkaar bestrijdende drugshandelaren gebruiken excessief geweld op straat en de handel heeft ontwrichtende effecten op buurten. Het snelle geld trekt kwetsbare jongeren aan en criminele geldstromen ondermijnen de bovenwereld. Het elimineren van de drugshandel is geen realistisch doel. Wel kan de drugshandel lokaal mogelijk zoveel mogelijk worden verstoord en de drugsproblemen zoveel mogelijk worden verminderd. In het programma Weerbare mensen, weerbare wijken zet de gemeente Amsterdam in op het verminderen van de sociale ontwrichting van buurten en de kwetsbaarheid van jongeren door drugshandel.
Het programma richt zich op het bieden van alternatieve perspectieven en uitwegen aan kwetsbare jongeren en het weerbaarder maken van de wijk. Het programma wordt gecoördineerd vanuit het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (AcVZ).
Zie voor meer informatie: https://www.amsterdam.nl/bestuur-en-organisatie/organisatie/overige/acvz/weerbare-mensen-weerbare-wijken.
Onze netwerkorganisatie (AcVZ) is beheersmatig opgehangen bij de directie Openbare Orde en Veiligheid (OOV). De directie OOV houdt onder meer regie op het Amsterdamse Veiligheidsplan, crises en grote evenementen en versterkt de brugfunctie met partners in de regio. OOV bestaat uit vier domeinen/afdelingen: Bestuurlijke Maatregelen en Gebieden, Amsterdamse Aanpak Ondermijning, Crisis- en Incidentbeheersing en Integrale Persoonsgerichte Aanpak (AcVZ). OOV heeft als belangrijkste taak de burgemeester professioneel te bedienen door ondersteuning en advies te geven op de vier domeinen/afdelingen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox