Nationale Politie
max €119 per uur
Utrecht
24 uur per week
06 januari 2025
31 december 2025
In 2024 is COPS, het daderpreventieteam van THTC, gestart met het project ‘Stakeholder Pathway’. Dit project kijkt ernaar hoe risicogroepen zich ontwikkelen naar het plegen van cybercrime, en vanuit daar wordt bepaald welke externe partijen een verantwoordelijkheid hierin hebben. Denk bijvoorbeeld aan de verantwoordelijkheid van Google rond het vinden van DDoS tutorials, gaming bedrijven wiens platforms gebruikt worden om te experimenteren met account takeovers en educatie om online grenzen aan te leren. De opdracht is om deze partijen strategisch bewust te maken van deze gesignaleerde problematiek en hen te bewegen zodat zij zelf hun verantwoordelijkheid pakken. Verder is de opdracht om dit internationale netwerk van publieke en private partijen op te starten, in verschillende werkgroepen te coördineren en te bewegen zodat zij deze rol oppakken. Relatiebeheer en verandering zijn belangrijke onderdelen van de opdracht.
In 2025 zijn stakeholders van de pathway geprioriteerd en is een passende strategie per stakeholder beschreven. In 2025 zijn deze stakeholders benaderd en wordt er volgens een gezamenlijke strategie gewerkt binnen werkgroepen. Deze werkgroepen worden gecoördineerd en relaties worden volgens de belangen van Nationale Politie behartigd. Ook wordt toegewerkt naar een 2026 strategie van verdere implementatie en monitoring van effect en succes. Als dader preventie specialist ben je verantwoordelijk voor de strategie, inbedding en verdere implementatie.
Verantwoordelijkheden
De kandidaat is verantwoordelijk voor het identificeren van relevante stakeholders, het aangaan en onderhouden van relaties en het aanzetten tot actie van deze stakeholders. De accountmanager adviseert de externe stakeholders met zijn/haar expertise en netwerk op daderpreventie cybercrime en overtuigt de stakeholder om te investeren in daderpreventie cybercrime.
Hiervoor wordt vanaf de start een heldere en breed gedragen strategie opgesteld voor zowel De Politie als beoogde stakeholders; in de breedte voor het project als specifiek per domein of stakeholder. Strategieën, relaties en te nemen toenadering naar stakeholders worden afgestemd binnen De Politie, maar internationaal met politie partners, publieke en private partijen. Ook is er nauwe afstemming met andere daderpreventie cybercrime initiatieven, zoals InterCOP en ACOP. Door de expertise van de accountmanager kan de kandidaat een complex stakeholderveld verbinden aan De Politie om daarmee de impact van daderpreventie op het cyber criminele landschap te vergroten.
Wij richten ons met deze aanvraag tot álle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren.
Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit van de vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid, kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis een arbeidsverhouding en dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt. De opdracht start op het moment dat de kandidaat start en de opdracht stopt op het moment dat het resultaat door de politie goedgekeurd is (decharge). Tussentijds evaluatie zal periodiek en in afstemming plaatsvinden.
De aanvraag staat open voor alle aanbieders, zowel detacheringsbureaus als ZZP-ers worden uitgenodigd om te reageren.
Voor deze opdracht is een Vo - A screening van toepassing. Een positief besluit is een vereiste voor het uitvoeren van deze opdracht. Dit kan maximaal 16 weken duren waardoor bovenstaande startdatum een fictieve startdatum betreft. Starten kan zoveel eerder als mogelijk, na doorlopen van de screening
De kandidaat zorgt voor een doordacht plan, implementatie en uitvoering van de dader preventie strategie. De kandidaat zorgt voor stakeholdersanalyses, monitoring en nazorg.
Op te leveren resultaat:
- Het schrijven van een strategisch plan m.b.t. daderpreventie;
- Het strategisch plan uitvoeren;
- Relatiebeheer van geprioriteerde stakeholders met als doel dat deze stakeholders in werkgroepen komen m.b.t. daderpreventie;
- Het opzetten van werkgroepen per domein m.b.t. daderpreventie;
- Het uitwerken hoe de strategie over 2026 verder ontwikkeld kan worden en kan worden ingebed in De Politie organisatie.
De kandidaat heeft binnen de politie contact met het daderpreventieteam cybercrime, Team High Tech Crime en de netwerken InterCOP en ACOP. Ook is er contact met internationale politiepartners, zoals NCA, FBI, BKA, Europol en Interpol. Verder is er contact met verschillende ministeries, cybersecurity bedrijven en community, gaming developers, IT dienstverleners, internet/cloud service providers en National Cybersecurity Centers.
De kandidaat heeft minimaal een erkend, volwaardig en volledig afgeronde WO-diploma in de richting van sociale wetenschappen.
Eisen:
- De kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met daderpreventie cybercrime.
- De kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met daderpreventie interventies.
- De kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 4 jaar aantoonbaar gewerkt aan het implementeren van wetenschappelijke aanbevelingen binnen preventie cybercrime interventies.
- De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met leiding geven aan cyberpreventie teams.
Wensen:
- De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met opzetten van dader preventiebeleid.
- De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen het veiligheidsdomein.
- De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de overheid en/of Politie.
- De kandidaat heeft een afgeronde CISM-certificering.
Verandergerichtheid:
Gaat effectief om met onzekerheid en veranderingen in de organisatie, de omgeving en zichzelf.
Organisatiesensitiviteit:
Speelt in op interne politiek en is alert op veranderingen binnen de organisatie. Onderkent de invloed en de gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op de andere organisatieonderdelen.
Onderhandelingsvaardigheid:
Streeft in onderhandelingssituaties het eigen organisatiebelang na en speelt behendig en gericht in op anderen.
Samenwerken:
Heeft oog voor het groepsbelang en draagt actief bij aan het gemeenschappelijke resultaat.
Flexibel gedrag:
Staat open voor en speelt adequaat en doelgericht in op verander(en)de en snel wisselende omstandigheden.
Overtuigingskracht:
Toont gedrag dat erop is gericht om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met bepaalde plannen of ideeën.
Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid:
Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijk Nederlandse taal mondeling en schriftelijk duidelijk.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox