Gemeente Amsterdam
max ā¬75 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 februari 2022
01 februari 2023
Functieomschrijving
Het reinigen en conserveren van bruggen. Het reinigen van kademuren. Een kapot wegdek van een brug. Het doorvoeren van kleine hout- kademuur- en betonreparaties. Herstel van beschoeiingen. Allemaal zaken die deel uitmaken van ons jaarlijkse onderhoudsprogramma. Om Amsterdam veilig en leefbaar te houden, willen we dit soort zaken snel oppakken. Als toezichthouder zorg jij dat het dagelijks onderhoud van de civiele constructies in onze stad snel en goed wordt geregeld.
Werkzaamheden
Dit ga je doen Jij bent de inhoudelijk specialist binnen het vakgebied civiele constructies in één of meer deelgebieden van Amsterdam. In opdracht van de directievoerder zie je er, buiten op de werken, op toe dat de aannemers het dagelijks onderhoud juist uitvoeren. Deze werkzaamheden vallen onder het jaarlijkse onderhoudsprogramma. Daarnaast pak jij ad-hoc zaken op. Zo kan een bewoner melding maken van een plotseling wegzakkende steiger of kapotte kademuur. In zo'n geval beoordeel jij de situatie en stel je richting je directievoerder een passende oplossing voor. Vervolgens zorg je voor adequate uitvoering.
Iedere dag opnieuw sta jij voor de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Je stuurt de aannemer(s) aan en houdt toezicht op het werk dat wordt uitgevoerd in opdracht van externe partijen, zoals Liander en Waternet. Houdt iedereen zich aan de afspraken? Passen we steeds de wettelijke kaders rondom onder arbo, veiligheid en milieu toe? Dat zijn de vragen waarop jij de antwoorden weet. Is er sprake van knelpunten tijdens de uitvoering? Dan spreek je de betreffende partij hierop aan. Je stuurt bij waar nodig en rapporteert aan de directievoerder en de teammanager.
Je neemt deel aan verschillende overleggen, zoals bouwvergaderingen, en legt de afspraken vast. Als kwaliteitsverantwoordelijke verzamel je de termijnstaten. Deze leg je ter controle voor aan de directievoerder. Voor zowel de aannemer als omwonenden en bedrijven ben jij het eerste aanspreekpunt. Is er sprake van een complexe vraag van de aannemer of van een klagende omwonende? Dan bepaal je met de directievoerder de juiste aanpak. Naast je eigen deelgebieden heb je ook oog voor de rest van de stad. Collega-toezichthouders kunnen rekenen op jouw betrokkenheid en samenwerking.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Hier ga je werken Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega's dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Dit is de taak van onze directie Stadswerken. Om alle uitdagingen in de openbare ruimte het hoofd te bieden, richten wij ons op diverse transities. Zo verschuift onze focus van taakgericht naar procesgericht werken. Binnen de directie Stadswerken richt de afdeling Civiele Constructies zich op het dagelijks onderhoud aan onder meer tunnels, vaste en beweegbare bruggen, kades, watergangen, walmuurkasten en steigers. Bij de afdeling Civiele Constructies zijn we betrokken bij elkaar, elkaars werk én bij de stad. Onze mensen weten wat speelt in de stad en de wereld, net als jij.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox