Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
max €99 per uur
Utrecht
32 uur per week
12 juli 2025
11 oktober 2025
Opdrachtomschrijving
Als Senior Projectleider IV ga je je bezighouden met het management van projecten met een technische en/of gespecialiseerd inhoudelijke problematiek. De projecten kunnen zowel een operationeel als een tactisch karakter hebben, en kunnen verweven zijn met andere projecten. De te realiseren projectresultaten kunnen in dat geval een structurele invloed hebben op andere projecten of bijvoorbeeld op bedrijfsprocessen. Tot je verantwoordelijkheden behoren:
Plaats in de organisatie
Als Senior Projectleider IV stem je jouw werkzaamheden af met de IV Portfoliomanager. Je rapporteert aan de IV Portfoliomanager over de voortgang van de projecten. Jij bent het aanspreekpunt voor de opdrachtgever, de stuurgroep, de organisatie met betrekking tot jouw project. Tevens ondersteun je de IV-organisatie met betrekking tot afstemming en de alignement van projecten op overige ontwikkelingen, programma's en gerelateerde projecten.
Je bent onderdeel van het projectleidersteam binnen de afdeling IV. Je werkt intensief samen met jouw interne projectteams van de verschillende projecten. Teamleden zijn collega's van vanuit de business en collega's van de IV - afdeling. Je zorgt dat de samenwerking intern op snelheid blijft en tot de afgesproken resultaten en producten leidt. Niet alleen organisatorisch, ook inhoudelijk wordt van jou kritisch meedenken verwacht.
Achtergrond opdracht
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de consument. Als onafhankelijke autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. Daarbij zoekt het CBG nadrukkelijk de samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Het CBG bevindt zich in de frontlinie van de Europese ontwikkelingen op dit gebied. Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en Europa.
Goede medicijnen goed gebruikt.
Het CBG is zelfstandig bestuursorgaan en wordt ondersteund door het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen(aCBG) Het aCBG is onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De kennis en expertise over een goed en veilig gebruik van geneesmiddelen en voedings-middelen, die op deze wijze wordt opgebouwd, wil het CBG breed uitdragen binnen de Nederlandse samenleving. Daarom kiest het CBG voor een organisatie die op zo veel mogelijk fronten communiceert met de buitenwereld. Dit gebeurt door een intensieve samenwerking met Universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra en in overleg met organisaties van beroepsgroepen en patiëntenorganisaties.
Het CBG heeft circa 400 hoogopgeleide medewerkers in Utrecht. Veel daarvan hebben een medische of farmacologische achtergrond. De afdeling IV is sinds 1 januari 2019 opgericht. De doelstelling van de IV-afdeling is om kwalitatief hoogwaardige, duurzaam toegankelijke, veilige en efficiënte informatievoorziening te bieden voor alle medewerkers van het CBG. De focus van de afdeling is primair het voortdurend met en voor de gebruikers expliciteren van de vraag naar IT-diensten (vraagmanagement) en ervoor te zorgen dat deze ondersteuning - met kennis van de beschikbare generieke IT-voorzieningen en de mogelijkheden van te ontwikkelen nieuwe specifieke IT-diensten - tegen zo laag mogelijke kosten beschikbaar komt (aanbodmanagement). Tevens werkt de afdeling aan flexibele, innovatieve en ondersteunende dienstverlening door informatie-uitwisseling, harmonisatie en samenwerking in het Europese netwerk.
Goede medicijnen, goed gebruikt
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordelen we de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen.
Het CBG is onafhankelijk en reguleert de kwaliteit, werking en veiligheid van goede medicijnen. We stimuleren goed gebruik: het juiste medicijn voor de juiste patiënt. Daarbij werken we nauw samen met artsen, apothekers, wetenschappers en patiënten. Binnen Europa loopt het CBG voorop. De komst van de EMA naar Nederland versterkt die positie.
Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en Europa.
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox