Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
28 uur per week
01 februari 2022
30 juni 2022
Functieomschrijving
Op basis van de planning is bekend hoeveel werk er verricht moet worden en op basis van het rooster is bekend wie er aan het werk gaat/is. De dag verloopt vaak nét iets anders dan gepland: ziekte, storingen, calamiteiten. Het opvangen van deze fluctuaties is de taak van de Trafficer en wordt dagsturing, traffic of trafficen genoemd. De Trafficer anticipeert op zowel de inzet als de productiviteit van medewerkers. Een taak die alleen succesvol uitgevoerd kan worden door een medewerker die kennis heeft van het gehele werk- en planningsproces over de stad heen. De Trafficer maakt voor zijn locatie dagelijks de vertaalslag van voorspellen, plannen en roosteren naar werkelijkheid om zo targets te behalen en de dienstverlening optimaal te realiseren. Hierbij is altijd een wisselwerking tussen de strategische, tactische en operationele planning. Hoe beter vanuit kennis en ervaring de planning en het rooster opgesteld kan worden des te minder hoeft er op de feitelijke werkdag bijgestuurd te worden. Des te beter het voortraject is, des te minder de Trafficer hoeft te doen. Goede kwalitatieve input leveren aan het forecastproces (Analist, Strategisch/Tactisch Planners) is waar een Trafficer naar streeft. In de meest ideale situatie is zoveel kennis en ervaring aanwezig over piekuren, fluctuaties en verstoringen, dat de rol van Trafficer overbodig is geworden.
Werkzaamheden
De Trafficer stelt de weekplanning op. Dit op basis van de aangeleverde jaar/maandplanning van de Strategisch/Tactisch Planners en op basis van het aangeleverde rooster.
Op de feitelijke werkdag wordt bij aanvang en tijdens de uitvoering bijgestuurd op ziektemeldingen, verstoringen, calamiteiten, e.d. De Trafficer kijkt hierbij over de stad heen.
Dit houdt in dat hij/zij zicht heeft op de totale inzet per dag in de gehele stad en in overleg met zijn collega Trafficers capaciteit, materieel, e.d., vanuit de ene kant van de stad, naar de andere kant van de stad kan verplaatsen: inzetten daar waar het nodig is. Dit op basis van het centrale planningssysteem en planningssystematiek (strategisch, tactisch en operationeel) en 6- dimensionaal (mensen, capaciteit, materieel, materiaal, tijd en locatie).
De Trafficer heeft regelmatig afstemmingsoverleggen met zijn collega Trafficers en de Strategisch/Tactisch planners. Dit om te komen tot een verfijning en optimalisatie van de planning en de inzet van de middelen en een optimalisering van het systeem en de parameters voor de planning. De Trafficer levert dus een actieve en substantiële bijdrage aan de verbetering van de efficiency en effectiviteit van het uitvoeringsproces.
Doel is om vanuit één systematiek te gaan plannen, én om steeds beter te gaan voorspellen en daarmee ook plannen. We starten met de Trafficers dicht op de operatie te zetten, dus op locatie bij de ploegleiders. Dit om de kans te geven de planning op een hoger plan te tillen (korte leerloep, direct aanpassen). Er zal sprake zijn van een centrale aansturing om 1 systematiek gezamenlijk in de hand te krijgen. Ploegleiders, planners signaleren of er voldoende bezetting is of dat er een probleem ontstaat.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De mannen en vrouwen van de afdeling Toezicht en Handhaving bouwen elke dag weer mee aan een leefbaarder en veiliger Amsterdam. Actief en zichtbaar aanwezig in de openbare ruimte. Hun thuishonk vind je aan de Daniel Goedkoopstraat. Dit is de plek waar het diverse team met verschillende achtergronden en karakters dagelijks van én met elkaar leert. Wil je nog meer weten? We laten graag onze medewerkers aan het woord: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord/
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox