Gemeente Amsterdam

Projectmanager Geuzenveld

Gemeente Amsterdam

De opdracht­omschrijving

Functieomschrijving
De Nolens blokken zijn drie haakvormige woningblokken gelegen aan de Nolenstraat. Eigenaar is woningcorporatie Stadgenoot. 146 sociale huurwoningen worden vervangen door 115-125 sociale huurwoningen en 60-70 middeldure huurwoningen.
De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting en ontwerp van de openbare ruimte. Het project betreft de sloop en nieuwbouw van woningen van Stadgenoot. Vanaf half januari 2022 staan de gebouwen leeg en zullen deze worden gesloopt. Voorafgaand daaraan wordt de locatie bouwrijp opgeleverd (inclusief de bomenkap). In de loop van het jaar moet het huidige schetsontwerp voor de openbare ruimte worden uitgewerkt tot een voorlopig en definitief ontwerp openbare ruimte. Op basis van het DO zal ook de wenstracéprocedure worden opgestart.

Werkzaamheden
Bakemabuurt /De Baak
De Bakemabuurt maakt onderdeel uit van het Vernieuwingsplan Geuzenveld Zuid dat is vastgesteld in 2004. In het kader van dit plan heeft in de Bakemabuurt-Noord en het Bakemapark-Noord al stedelijke vernieuwing plaatsgevonden. Voor het komende jaar staat de afronding van de Bakemabuurt op de planning.

De Baak
De bouw van de 127 middel dure huurwoningen is volop aan de gang en gaat ook in 2022 door. De oplevering van de woningen is gepland eind 2022. In de 3 maanden daaraan voorafgaand wordt de openbare ruimte opgeleverd. De wenstracéprocedure is opgestart en het overleg met diensten en bedrijven loopt (door). Er moet afzonderlijk van het ontwerp OR een locatiebesluit over de afvalcontainers worden genomen.

Bakemabuurt Zuid
Dit project is grotendeels afgerond in 2022. Wel blijft er nog een actiepunt open staan voor het einde van 2022/ begin 2023, namelijk het verwijderen van de tijdelijke parkeerplaatsen en het definitief inrichten van deze plekken volgens het vastgesteld DO openbare ruimte. Dit zal worden opgepakt tegelijk met het woonrijp maken van De Baak en de planning is daarvan afhankelijk.



Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 onderdelen met een grote diversiteit aan onderwerpen. Organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling geeft vorm aan de groei en ontwikkeling van Amsterdam en realiseert daarmee gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling. De kerntaken zijn: het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan; het beheer van onroerend goed en financieel-economische begeleiding en management van ruimtelijke projecten.

Team Nieuw-West Team Nieuw-West is verantwoordelijk voor de integrale gebiedsontwikkelingen en transformaties van Ringzone West en de ontwikkelgebieden in het stadsdeel Nieuw-West. Het team richt zich op het versterken van de positie van Nieuw-West t.o.v. de stad en de regio.


De Eisen

  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • Geef in maximaal 1 A4 pagina aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.
  • De aangeboden kandidaat heeft een wo werk- en denkniveau, opleiding in de ruimtelijke gebiedsontwikkeling.
  • De aangeboden kandidaat heeft ruim 2 jaar ervaring met Ontwikkelbuurtprojecten.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met integraal projectmanagement, met fysieke en economische componenten.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met projectmatig werken (sturen op de instrumenten uit de GOKIT (Geld, Organisatie, Kwaliteit, Informatie, Tijd).

De Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met bestuurlijk besluitvormingsprocessen bij een G4 gemeente.
  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur ervaring op het gebied van projectbeheer & communicatie.
  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 4 jaar ervaring als projectleider openbare ruimte bij de Gemeente Amsterdam in het Stadsdeel Nieuw-West.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox