Functieomschrijving
Als progjectassistent(e) binnen het Team Civiele Constructies bewaak jij de projecten en processen en is het jouw verantwoordelijkheid dat alle projectleden juist, tijdig en volledig op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Je bent de verbinder en spin in het web tussen alle betrokkenen in een programma & project en zorgt samen met je collega's en andere betrokkenen voor het behalen van (deel)projectresultaten.
Het team Civiele Constructies staat voor verschillende uitdagingen die in programma's en daaronder deelprojecten zijn ondergebracht.
Werkzaamheden
- Als Projectassistent(e) zorg jij voor het optimaal kunnen functioneren van het programa-/ projectteam in de samenwerking.
- Je ondersteunt de projectmanagers en projectleiders met de organisatie van hun projecten
- Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de te op te leveren producten/documenten.
- Je ondersteunt en adviseert bij het opstellen van protocollen.
- Je houdt de doorlopende agenda bij van te verwachte documentatie en coördineert reviews t.a.v. deze documentatie. Je maakt de planning van de (te verwachten) inzet van het team cicviele constructies bij reviewprocessen aangaande (deel)producten en verwerkt reviewcommentaar tot 1 geheel.
- Je faciliteert collega's en houdt hen op de hoogte van de status van lopende actiepunten.
- Je bent verantwoordelijk voor correspondentie én het organiseren, (inhoudelijk) voorbereiden en notuleren van de vergaderingen alsmede het digitaal archiveren van de belangrijkste besluitvormende documenten
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Directie Verkeer en Openbare Ruimte
Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) is de beheerorganisatie van de gemeente Amsterdam voor alle assets in de openbare ruimte. V&OR is vanuit deze verantwoordelijkheid en namens het bestuur de eigenaar van het integrale stedelijk verkeer en vervoersysteem (behalve rail), regisseur van de mobiliteitsketen en eigenaar van de stedelijke eigendommen. V&OR stelt hierbij ook kaders op voor de bereikbaarheid en de openbare ruimte.
V&OR staat hierbij voor de bereikbaarheid, de veiligheid, de inrichting en de kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. De groeiende stad en het groeiend aantal bezoekers vraagt om keuzes in de drukke gebieden en bij gebiedsontwikkeling, maar ook om een impuls voor de openbare ruimte van de stad. V&OR werkt met andere gemeentelijke directies (R&D, Stadswerken, G&O, Gebiedsorganisaties, e.d.) aan een stad die bereikbaar is op alle niveaus: internationaal, nationaal, regionaal, stedelijk en lokaal.
Afdeling Stedelijk Beheer
Het team Civiele Constructies is onderdeel van de afdeling Stedelijk Beheer van V&OR. Binnen de afdeling Stedelijk Beheer wordt vorm en inhoud gegeven aan het beheer van de assets in de openbare ruimte. Dit op basis van de volgende teamindeling op basis van de te beheren assets:
- Groen en Wegen;
- Civiele Constructies;
- Licht.
Team Civiele Constructies
Het team Civiele Constructies (CC) verzorgt het assetmanagement voor de volgende civiele constructies in de stad:
- vaste en beweegbare bruggen (circa 1800 bruggen);
- kades, sluizen, oevers en overig (circa 590 km kademuren en oevers, 35 sluizen en 463 steigers);
- tunnels (5 tunnels).
Het team valt onder de hiërarchische verantwoordelijkheid van de Teamleider CC. Het team heeft op dit moment een omvang van 47 fte.
COB Programma
Het cob programma heeft tot doel objecten (Bruggen & sluizen) op afstand te bedienen. De afgelopen 5 jaar zijn ruim 50 objecten aangesloten. Op dit moment bereidt het 4 koppige team 3 projecten voor in bouwteam constructies met meerdere aannemers om onder hoge druk objecten aan te sluiten op afstandbediening.Daarnaast lopen nog meerdere deelprojecten in afrondende fase en bereiden wij nieuwe projecten voor. Het COB project is een zeer complex project met een hoog aantal stakeholders binnen de gemeente en buiten de gemeente. Voor de aankomende 2 jaar staan een nog een aantal grote opgaven binnen het project. De project assistent(e) functioneert binnen dit kleine team als teamgenoot en spin in het web.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.