Gemeente Heerde
max €55 per uur
Gelderland
36 uur per week
01 augustus 2022
31 december 2023
Opbouwwerker 36 uur
Wie zijn wij
De afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van de gemeente Heerde heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van wonen, werken, schulden, gezond en veilig opgroeien en ouder worden, inburgeren, psychiatrie, verslaving etc. De afdeling bestaat uit welzijn, sociaal werk, WMO, Participatie, inkomen, schulddienstverlening en jeugd. Het deel kunnen nemen aan de sameneving met behoud van regie op het eigen leven in de vertrouwde omgeving is een beschermende factor net als het hebben van sociale contacten. Samenwerking met kerken, verenigingen, zorgverleners en mantelzorgers/vrijwilligers is daarbij essentieel. Samen-redzaam zijn en normaliseren zijn pijlers in het beleid van de samenwerkende partijen binnen STIP (Steun en Informatie Punt).
Wat verwachten wij van de functie
Je bent in de samenleving aanwezig en bent binnen welzijn de persoon die inwoners aktiveert voor wie het niet (meer) vanzelfsprekend is om deel te nemen binnen de Heerder samenleving . Je signaleert, gaat op zoek naar initiatieven, coördineert tijdelijk deze initiatieven als dat nodig is en zorgt er voor dat deze inwoners terecht kunnen bij en doorverwezen kunnen worden naar initiatieven in de samenleving. Je doet dit zodanig dat het veilig is en aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de inwoners. Het kan gaan om mensen die zelfstandig wonen .Je bent goed op de hoogte van de sociale infrastructuur Je werkt samen met (buurt-)verenigingen, kerken, vrijwilligers, mantelzorgers en andere professionals. Samen met al die partners breng en houd je mensen in beweging. Je brengt partijen bijeen en zorgt voor stevige verbindingen waar nodig met Stip en andere ketenpartners.
Wat ga je doen
Je gaat onze inloopfuncties (Stip Heerde en Stip Wapenveld ) verbeteren/versterken . Je gebruikt ze om inwoners met hun initiatieven een plek te geven. Je gaat buurten waar veel kwetsbare inwoners verblijven inkaart brengen en een aanpak ontwikkelen op deze buurten. Je beheert het buurt-/dorpsbudget. Je gebruikt dit budget om ideeën en initiatieven uit het dorp te ondersteunen. Je inventariseert welke ideeën en initiatieven er zijn. Je koppelt krachtige inwoners (groepen) aan kwetsbare buurtbewoners. Je onderhoudt en vergroot het professionele netwerk bestaand uit ketenpartners. Je voert het porject Welzijn op recept uit.
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
Kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring in een welzijnsfunctie.
2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er. Kandidaten die voor deze opdracht in aanmerking willen komen, dienen een overeenkomst met loonuitbetaling te hebben via een detacheringsbureau of adviesbedrijf, die dan de offerte indient. Bemiddeling is onvoldoende.*
De competenties, kennis, vertrouwen en ervaringen worden getoetst tijdens het gesprek.
Je hebt goede organisatorische vaardigheden.
Je hebt een vraaggerichte houding.
Je werkt volgens de presentietheorie
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding MWD/CMV/SPH.
Kandidaat heeft ervaring in het (ambulant) werken in de buurt en het werken met groepen.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox