Gemeente Amsterdam
max €120 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
10 september 2024
10 september 2025
De projectgroep Zeeburgerpad werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte van het Zeeburgerpad waarbij de bereikbaarheid van de stad behouden blijft. De opdracht ligt op het terrein van participatie en omgevingsmanagement, met als doel een uitvoerbaar ontwerp voor de openbare ruimte te realiseren dat zoveel mogelijk draagvlak heeft bij de bewoners. Hierbij is het betrekken van woonbootbewoners een belangrijk aspect, aangezien zij een deel van de gronden waar ze nu privé gebruik van maken moeten inleveren.
De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor het begeleiden van de participatie tijdens de planvorming van het Zeeburgerpad. De benodigde informatie en eisen worden verzameld door het voeren van gesprekken met stakeholders en het creëren van draagvlak voor de ontwerpkeuzes, zowel intern als extern. De omgevingsmanager werkt hierbij intensief samen met de senior projectmanager. Het bestuurlijke proces levert een eindrapportage op die de strategie beschrijft voor het ontwerp van de openbare ruimte in samenwerking met de ontwerper en het projectteam. Deze strategie moet resulteren in een ontwerp waarbij de woonbootbewoners betrokken zijn en zich gehoord voelen.
De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor het begeleiden van de participatie tijdens de planvorming van het Zeeburgerpad. Dit de volgende resultaatafspraken:
• Verzorgen van omgevingsmanagement in de breedste zin van het woord.
• Ophalen van eisen.
• Voeren van gesprekken met stakeholders.
• Zorgdragen voor draagvlak intern en extern voor te maken ontwerpkeuzes.
• Opstellen van een eindrapportage.
Gemeentelijke organisatieHet cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 onderdelen met een grote diversiteit aan onderwerpen.
Organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling geeft vorm aan de groei en ontwikkeling van Amsterdam en realiseert daarmee gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling. De kerntaken zijn: het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan; het beheer van onroerend goed en financieel-economische begeleiding en management van ruimtelijke projecten.Organisatieonderdeel het Projectmanagementbureau van de Gemeente Amsterdam verzorgt in opdracht het project-, proces- en programmamanagement van projecten in het ruimtelijk, sociaal en economisch domein. Onze belangrijkste werkvelden zijn: gebiedsontwikkeling, sociale domein, verkeer en vervoer en (maatschappelijk) vastgoed. Het Projectmanagementbureau is een open en flexibele organisatie met een platte organisatiestructuur. Met één directeur, drie directieleden en circa 600 medewerkers. Daarnaast is er een staf die het primaire proces ondersteunt.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox