Gemeente Amsterdam
max €70 per uur
Noord-Holland
24 uur per week
14 mei 2020
14 november 2020
Functieomschrijving
De gemeente Amsterdam zoekt voor 24 uur per week een medior communicatieadviseur voor Gebiedsontwikkeling
De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om via gebiedsontwikkeling jaarlijks de bouw van duizenden woningen
mogelijk te maken. Verantwoordelijk voor de uitvoering van deze ambitie is het gemeentelijke organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling. Om mensen prettig te laten wonen is meer nodig dan alleen de bouw van huizen. Het gaat bijvoorbeeld ook om de realisatie van maatschappelijke voorzieningen, infrastructuur, een kwalitatief goede openbare ruimte en het voldoen aan duurzaamheidsambities. De teams die zich met gebiedsontwikkeling bezig houden zijn daarom multidisciplinair opgebouwd en vaak werkzaam in meerdere (grote) projecten. Voorbeelden zijn IJburg, Centrum Amsterdam Noord, Houthavens, ArenaPoort in Zuidoost en detransformatie van gebieden zoals de Sloterdijken naar gebieden waar ook gewoond kan worden.
Ondersteunend aan teams Gebiedsontwikkeling (voor Nieuw West, Zuidoost, Oost etc) werken verschillende communicatieteams die vaak bestaan uit adviseurs (senior, medior en junior), webredacteuren en specialisten. Voor een van de gebieden zoeken we een enthousiaste medior communicatieadviseur voor 24 uur per week. In eerste instantie ga je aan de slag voor het project Osdorpplein-centrum Nieuw-West.
Samen met partners vernieuwt de gemeente Amsterdam het Osdorpplein-centrum Nieuw-West tot een nieuw levendig stadshart met meer woningen, een divers winkelaanbod, horeca/leisure en culturele voorzieningen. Je zorgt voor de uitvoering van de communicatiestrategie, in samenspraak met het communicatieteam en in samenwerking met interne en externe betrokken partijen. Je voert projecten zelfstandig uit. Gebiedsvernieuwing raakt direct de belangen van bewoners en ondernemers. Bijna alle projecten kennen daardoor een bestuurlijke gevoeligheid en een dynamisch speelveld van wisselende actoren en belangen. Je voelt je thuis in ingewikkelde opgaves met veel verschillende stakeholders.
Werkzaamheden
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox