Gemeente Amsterdam

Liaison bijzondere woongroepen

Gemeente Amsterdam

De opdrachtĀ­omschrijving

Opdrachtomschrijving
De liaison is een functionaris die in de hele stad verantwoordelijk is voor het contact tussen de gemeente en onbereikbare of moeilijk bereikbare groepen mensen. Zoals mensen die kiezen, of door omstandigheden geen andere keuze zien, voor een woonvorm die niet standaard is. Daar wordt onder verstaan: mensen die wonen op wielen, op water of in de buitenlucht. Het kan gaan om daklozen, woonwagenbewoners, zigeuners, rondtrekkende aandachtsgroepen, woonbootbewoners, stadsnomaden en krakersgroepen. Het kunnen mensen zijn die door omstandigheden in die specifieke woonsituatie zijn beland, maar ook mensen die bewust kiezen voor deze manier van leven. Het kan gaan om mensen die met hun manier van wonen de wet overtreden, maar ook om woonvormen die gedoogd worden of toegestaan zijn.
Daarnaast is de liaison het contact tussen de gemeente en groepen bewoners van Amsterdam die voor de gemeente moeilijk bereikbaar zijn omdat er sprake is van wantrouwen, een verstoorde relatie en/of onvermogen richting de overheid. Daar wordt bijvoorbeeld onder verstaan: demonstrantengroepen of organisatoren en bijzondere bewonersgroepen.
De liaison heeft een goede informatiepositie en treedt niet alleen op als intermediair namens de gemeente, maar heeft nadrukkelijk ook een adviesfunctie. Hij/zij adviseert en signaleert richting beleidsmakers, kijkt naar de toekomst en brengt verbinding tot stand tussen verschillende gemeentelijke onderdelen die betrokken zijn bij de gang van zaken rondom een bepaalde groep. In het contact met de doelgroepen gaat het om het winnen van vertrouwen en heeft de liaison nadrukkelijk ook een dempende werking op dreigende openbare orde problematiek.
De liaison levert een bijdrage aan eensluidende uitvoering van beleidskaders met betrekking tot bijzondere groepen.

Bestanddelen van de opdracht
·          De liaison informeert en adviseert de gemeente actief aangaande bijzondere (woon)groepen;
·          De liaison kan in opdracht van de gemeente de rol van regisseur vervullen op onderdelen;
·          De liaison staat in verbinding met de doelgroep, onderhoudt actief en duurzaam contact en boort nieuwe contacten aan indien nodig;
·          De liaison functioneert voor verschillende groepen binnen de stad (en soms de regio) als vertrouwenspersoon;
·          De liaison houdt bij hoe de bijzondere groepen zich door de stad bewegen en heeft zodoende een totaaloverzicht van de bijzonder woongroepen of individuen in de stad;
De liaison is beschikbaar voor overleg met zowel de gemeentelijke partners als de doelgroep en werkt daarbij eveneens nauw samen met de politieorganisatie.

Op te leveren resultaat
·         De liaison houdt bij hoe de bijzondere groepen zich door de stad bewegen en heeft zodoende een totaaloverzicht van de bijzondere woongroepen of individuen in de stad; Tevens adviseert en informeert de liaison de gemeente actief hieromtrent.
·         De liaison staat in verbinding met de doelgroep, onderhoudt actief en duurzaam contact en boort nieuwe contacten aan indien nodig.
Aan het eind van de opdracht is er een totaal overzicht van de bijzondere woongroepen of individuen in de stad.

Afstemming
Er is regelmatige afstemming tijdens de opdracht over ontwikkelingen binnen de diverse doelgroepen waarmee de liaison in verbinding staat. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling zijn. In een overleg of ad hoc.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)
Bestuur en Organisatie
Bestuur en Organisatie stelt het bestuur en management in staat te sturen op resultaten en versterkt het strategisch vermogen en de control van de organisatie. Bestuur en Organisatie richt zich in de advisering en ondersteuning primair op het college, de burgemeester, de raad, de gemeentesecretaris en het gemeentelijk management team. Dat vraagt om tweerichtingsverkeer tussen Bestuur en Organisatie, clusters en de stadsdelen. Bestuur en Organisatie heeft daarbij een initiërende, stimulerende en verbindende rol.

Directie Openbare Orde en Veiligheid
Directie Openbare Orde en Veiligheid (OOV) houdt onder meer regie op het Amsterdamse Veiligheidsplan, crises en grote evenementen en versterkt de brugfunctie met partners in de regio.
De directie OOV bestaat uit vier teams: Bestuurlijke Maatregelen en Gebieden, Amsterdam Aanpak Ondermijning, het Actiecentrum Zorg en Veiligheid en Crisis- en Incidentbeheersing. De directie OOV heeft als belangrijkste taak de burgemeester professioneel te bedienen door ondersteuning en advies te geven op de vier domeinen.


Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het werken voor een G4 gemeente met name op het terrein van openbare orde en veiligheid.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en inzicht in politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over een afgeronde hbo opleiding. Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beĆ«indigd en de offerte ter zijde gelegd.
  • Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is en waarom werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als liaison binnen een gemeentelijke organisatie en heeft zodoende overzicht over de diverse bijzondere en afwijkende woongroepen of individuen in de stad Amsterdam.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over een groot netwerk met betrekking tot de diverse bijzondere woongroepen of individuen. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en voorbeelden hiervan kunnen gevraagd en beoordeeld worden door de opdrachtgever tijdens het interview, indien uitgenodigd.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over de volgende competenties: De liaison moet beschikken over Inlevingsvermogen vermogen en communicatieve vaardigheden oftewel relatiebeheer waarmee hij een vertrouwensband met bijzondere woongroepen op kan bouwen en onderhouden. De liaison moet omgevingsbewustzijn zijn, heeft kennis van de gemeentelijke instanties, van diverse woonvormen, van ruimtelijke ordening, openbare orde en veiligheid, maatschappelijke voorzieningen en tot slot, bestuurlijk sensibel zijn. De liaison is in staat om bestuurders en ambtenaren te adviseren, te overtuigen en te ondersteunen bij het in contact komen met de verschillende groepen. De liaison is toegankelijk, bereikbaar en flexibel inzetbaar. Dit dient duidelijk, per competentie te blijken uit het cv.

De Wensen

  • De aangeboden kandidaat beschikt beschikt bij voorkeur over meerdere jaren van werkervaring als liaison bijzondere (woon)groepen binnen de gemeente Amsterdam.
  • De aangeboden kandidaat beschikt bij voorkeur reeds over een (groot) netwerk van bijzondere (woon)groepen en individuen in Amsterdam en omgeving. Het kan gaan om woonwagenbewoners, zigeuners, rondtrekkende aandachtsgroepen, stadsnomaden, krakers, bijzondere woongroepen, etc..

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox