Gemeente Soest
geen max tarief
Utrecht
24 uur per week
29 september 2023
29 oktober 2023
Waar werken we aan in Soest
Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 nu daadwerkelijk vastgelegd, zijn we druk met de voorbereidingen die getroffen moeten worden. Dat betekent dat het nieuwe Omgevingsplan opgezet moet worden waar uiteindelijk alle ruimtelijke regelgeving, zoals bestemmingsplannen en verordeningen, in moeten worden verwerkt. Ook moet de (digitale) dienstverlening naar de burger op peil blijven door het creëren en up-to-date houden van toepasbare regels.
Dit zijn wij
We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.
Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.
Je voert je opdracht uit binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de afdeling Ruimte. In dit team zitten zo’n 30 professionals die werken aan o.a. ruimtelijke plannen, de implementatie van de omgevingswet, waar jij dan ook een belangrijke rol in gaat vervullen, en beleid ten aanzien van wonen, water, groen, landschap, geluid.
Opdracht
De functie van regelanalist is een nieuwe functie die met de komst van de Omgevingswet een belangrijke rol gaat krijgen. Onder de Omgevingswet gaan allerlei aparte wetten die betrekking hebben op de ruimtelijke ontwikkeling en het gebruik hiervan samenkomen in 1 wet. Deze wetgeving geldt ook voor de inwoners van de gemeente. Vanuit die Omgevingswet zijn gemeenten verplicht om (voor 2032) een omgevingsplan op te stellen, waarin alle ruimtelijke regels van de gemeente, inclusief een set regels vanuit het Rijk (de zogenaamde bruidsschat) een plek krijgen. Deze set met ‘voor burgers bindende regels’ is in veel gevallen nu nog gecompliceerd en lastig te interpreteren voor veel burgers. Door mee te denken over die regels en een groot deel van die regels toepasbaar te maken moet dit veel toegankelijker worden. Toepasbaar houdt in dat er beslisbomen aan de juridische regels gekoppeld worden. Deze beslisbomen bevatten begrijpelijke vragen voor inwoners die ze kunnen beantwoorden om zodoende te concluderen of een bepaald initiatief uitgevoerd mag worden of dat hier bijvoorbeeld een melding of een vergunning voor nodig is. Voor een goede dienstverlening is het belangrijk dat dit op termijn voor zoveel mogelijk activiteiten beschikbaar is zodat burgers dit zelf kunnen toetsen. Ook moeten deze toepasbare regels aangepast worden wanneer de regelgeving (het Omgevingsplan) zelf wijzigt. Omdat het gaat om een nieuwe functie, vullen we deze eerst tijdelijk in. Om weloverwogen vorm te geven aan de structurele invulling zijn wij op zoek naar een kwartiermaker/adviseur toepasbare regels (regelanalist).
We zoeken iemand die werkt aan de verschillende sporen:
Als kwartiermaker regelanalist ga je deze nieuwe werkzaamheden vormgeven zodat deze goed kunnen gaan verlopen.
Kortom je bent de spin in het web
Competenties
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox