Personeel en Organisatie

Binnen de categorie Personeel en Organisatie plaatsen we freelance opdrachten als HR adviseur en P&O adviseur. Daarnaast hebben we regelmatig specialistische opdrachten zoals arbeidsvoorwaarden specialist, jurist arbeidsrecht, recruiter of re-integratie consulent.

Nieuwe opdrachten in je mailbox

Wordt gratis lid, ontvang nieuwe Personeel en Organisatie opdrachten direct in je mailbox

We vinden privacy belangrijk, lees onze privacy verklaring

Interim Personeel en Organisatie opdrachten in 2022

De afgelopen jaren verzamelde wij alle Personeel en Organisatie opdrachten binnen de overheid. De aantallen geven we hiernaast weer. Door te filteren per jaar kun je een goed inzicht krijgen in de ontwikkelingen binnen de interimwereld.

ZZP uurtarief binnen Personeel en Organisatie in 2022

Bij het uitvragen van Personeel en Organisatie opdrachten bepalen overheden vaak een maximaal en een minimaal uurtarief. We hebben deze gegevens verzamelt om inzicht te geven in tarief ontwikkelingen binnen het vakgebied. Om uurtarief trends te ontdekken kun je hiernaast filteren per jaar.

Veel gestelde vragen

Welk opdrachten bieden jullie aan binnen het vakgebied hrm, personeel en organisatie?

Veel voorkomende opdrachten binnen ons platform zijn:

Human Resources Manager/ HR adviseur: Beheersen en verbeteren van het personeelsbeleid, leidinggeven aan HR- medewerkers, ontwikkelen van strategieën voor werving en selectie.

Personeelsadministrateur: Verwerken van personeel gegevens in een database, overzicht beheren met betrekking tot salarissen, verlofregistratie bijhouden.

Recruiter/ Werving en Selectie Specialist: Plaatsen van vacatures online, opstellen selectiecriteria's die nodig zijn om de perfecte kandidaat te zoeken.

Arbeidsvoorwaarden Consulent: Opstellen en evalueren van arbeidsvoorwaarden voor overheidsmedewerkers.

Training & Ontwikkeling Coördinator: Organiseren en begeleiden van trainingstrajecten voor overheidspersoneel.

Juridisch Medewerker HRM: Ondersteuning bieden aan juridische afdeling met betrekking tot HR zaken zoals contractmanagement of arbeidsrechtelijke geschillen met werknemers.

Welke opleiding heb je nodig binnen het vakgebied HRM, Personeel en organisatie?

De meeste opdrachten vragen een HBO opleiding personeel en organisatie. Als je deze niet hebt volstaat soms een andere HBO opleiding aangevuld met specifieke HR en/of juridische opleidingen/cursussen. Het is lastig om binnen de overheid een freelance opdracht te krijgen zonder afgeronde HBO opleiding.
Zeker als je deze opdracht probeert te krijgen via een dynamisch aankoop systeem. De HBO opleiding wordt vaak als harde eis gehanteerd.

Wat is er nodig om als freelancer succesvol te zijn binnen het HR vakgebied?

Als je als freelance HR /P&O adviseur succesvol wilt zijn binnen de overheid dan is werkervaring binnen een gemeente of provincie een vereiste. De bijzondere werkomgeving vraagt specifieke ervaring. Voorheen was de rechtspositie van ambtenaren ook echt anders. Door de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) zijn ambtenaren per 1 januari 2020 werknemer. Toch vragen veel overheidsorganisaties ervaring met het werken binnen een ambtelijke omgeving en bijbehorende CAO's en functieschalen voor ambtenaren.

Op een opdracht van bijvoorbeeld HR adviseur komen gemiddeld meer reacties dan andere opdrachten. Om de concurrentie aan te kunnen gaan is het daarom belangrijk dat:

  1. Je minimaal een HBO diploma richting personeels management hebt
  2. Je werkervaring hebt binnen een gemeente of andere beoogde overheidsorganisatie
  3. Je kennis en ervaring hebt met CAO's en functiehuizen binnen de overheid

Nieuwe opdrachten in je mailbox

Wordt gratis lid, ontvang nieuwe Personeel en Organisatie opdrachten direct in je mailbox

We vinden privacy belangrijk, lees onze privacy verklaring