Gemeente Breda

Jeugdboa Domein 1

Gemeente Breda

De opdracht­omschrijving


Jeugdboa Domein 1
  Introductie

Vind je het een uitdaging om van te voren niet te weten wat de dag gaat brengen? Sta jij stevig in je schoenen en ben je stressbestendig? Ben jij benaderbaar en leg je makkelijk contact met de medemens en jongeren in het bijzonder? Wil jij als jeugdboa een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in Breda, de 9e stad van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Wegens uitbreiding van onze formatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, inventieve, leergierige collega die van aanpakken weet. We zoeken een jeugdboa voor in de aandachtswijken. Samen met bewoners, bezoekers, bedrijven en ketenpartners organiseren en beschermen we de veiligheid en leefbaarheid in het mooie Breda.

Als Jeugdboa van THOR (Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte) Breda ben jij het visitekaartje van de stad. Jij levert zichtbare én onzichtbare bijdragen aan de leefbaarheid in onze stad en legt makkelijk en veelvuldig contact met de inwoners, ondernemers en bezoekers van onze stad en met name met de jeugdige personen in de aandachtswijken. Hectiek en rust wisselen elkaar af.

Je houdt toezicht in de stad op o.a. jongerenoverlast in de aandachtswijken. Je weet gemakkelijk contact te maken met jongeren, spreekt hun taal en bent laagdrempelig te benaderen. Je signaleert problemen bij de jongeren die allerlei oorzaken kunnen hebben. Jij gaat hierover in gesprek met de jongeren en schakelt indien noodzakelijk andere ketenpartners in voor verdere hulpverlening.

Als jeugdboa ben je ook een bekend gezicht op scholen in de aandachtswijk en heb jij je contacten met jongerenwerkers en jeugdagenten.

Naast de werkzaamheden in de aandachtswijken draag je ook bij aan preventie op het gebied van alcohol en drugsgebruik stadsbreed en heb je een flinke bijdrage in de projectmatige aanpak oud en nieuw.

Naast de taken als jeugdboa kan je ook ingezet worden op andere taken of werkzaamheden, hierbij zal jou focus altijd wel op de jongeren gericht zijn. Je moet hierbij o.a. denken aan controles van:

  • Horeca (sluitingstijden, leeftijdsgrenzen, terrassen, schijnbeheer);
  • Evenementen (vergunningsvoorwaarden, schenken minderjarige);
  • Toezicht in buitengebieden en recreatieplassen;
  • Taxi’s (keurmerk en extra bevoegdheden);
  • Waterhandhaving;
  • Verkeersfeiten (verlichting en afleiding).

Dit doe je samen met de collega’s die het taakaccent jeugd hebben en met de senior Jeugd. Daarnaast werk je samen met het gehele team THOR, waarbij iedereen afhankelijk van ervaring verschillende taakaccenten heeft.

Tijdens je werkzaamheden zoek je proactief contact met ketenpartners en schakel je met je netwerk als de situaties verder gaan dan je eigen taken en bevoegdheden. Zo draag je bij aan een vermindering van het aantal meldingen en een veilige en leefbare stad. 
Je aanpak is bij voorkeur preventief: je signaleert ongewenste situaties en bespreekt deze met betrokkenen. Als het niet anders kan, dan ga je over tot handhaving. 

We werken met een standaard rooster met dagelijkse diensttijden van 7:00 uur tot 23:00 uur en op vrijdag en zaterdagnacht gaan we door tot 5:30 in de ochtend. Echter kan de situatie zo zijn dat we afwijken van dit rooster en je dus ook op andere tijden wordt ingezet.

Hoe ziet je dag eruit?

Je begint je dag met een kop koffie en sluit vervolgens aan bij de briefing welke gegeven word door de dagaanstuurder. Tijdens de briefing word je bijgepraat over de bijzonderheden van de dienst, denk daar bij aan een aandachtsvestiging op persoon. Vervolgens krijg je te horen met welke collega je die dag mee op pad gaat. Na de briefing pak je je portofoon, pda en bodycam en meld je je aan bij de meldkamer van de politie (OC). Nadat je bent aangemeld kijk je op kantoor nog even je e-mail door om te kijken of er nog e-mails zijn binnengekomen van ketenpartners of over jeugdigen waar jij iets mee moet doen. Je hebt een e-mail gehad van de stadsmarinier Jeugd met een aantal vragen over een jongerengroep. Omdat je persoonlijk contact belangrijk vindt besluit je om de stadsmarinier jeugd persoonlijk op te zoeken op kantoor. Jij hebt deze jeugdgroep samen met de taakaccenthouders jeugd en de wijkboa goed in kaart gebracht en je kunt tijdens dit persoonlijk gesprek alle vragen van de stadsmarinier goed beantwoorden. Samen spreken jullie het vervolg door en maken een plan van aanpak. Tijd om naar buiten te gaan! Tijdens het gesprek met de stadsmarinier heeft je collega al een voertuig gehaald. Samen met deze college, in dit geval een wijkboa van een aandachtswijk rijd je naar zijn/haar wijk. Tijdens de rit kijk je op de tablet die in de voertuigen zitten welke meldingen er de vorige dienst in de wijk zijn geweest en of er nog specifiek jeugdmeldingen zijn. Tijdens de rit krijg je van onze eigen meldkamer een melding doorgestuurd van jeugdoverlast bij een basisschool. Je rijdt naar deze melding en gaat laagdrempelig in gesprek met de jongeren die de overlast veroorzaken. De jongeren zijn er zelf niet van bewust dat ze overlast veroorzaken en samen met de directeur van de basisschool en de jongeren maken jullie afspraken. Na deze melding ga je samen met je collega langs de plaatselijke supermarkt om een gesprek aan te gaan met de bedrijfsleider omdat zij gemeld heeft vooral in pauzes van de middelbare school veel overlast te ervaren. Tijdens de rit naar de supermarkt muteer jij de melding af in het systeem zodat iedereen terug kan zien wat er afgesproken is.

Bij de supermarkt aangekomen bespreken jullie het ervaren probleem en besluiten om een bezoek te brengen aan de middelbare school in de wijk, dat kwam ook goed uit want jij wilde al langs gaan bij de directeur van de school om met hem te praten over een spreekuur op school. Het was een positief gesprek en gezamenlijk wordt besproken om vanaf het nieuwe schooljaar 1 keer per 2 weken een spreekuur op de middelbare school te organiseren. Je spreekt af dat je daar zelf aanwezig zult zijn maar dat je ook met jongerenwerkers in gesprek zal gaan om te kijken of zij ook aan kunnen sluiten.

Na dit gesprek gaan jullie vlug door naar een andere basisschool in de wijk. Jullie hebben daar een afspraak staan om aan de groepen 7 en 8 uitleg te geven over het belang van fietsverlichting en hoe ze zich het best kunnen gedragen op de weg. Na afloop controleren jullie gezamenlijk alle fietsverlichting van de leerlingen. De leerlingen zijn heel enthousiast over jullie verhaal en hebben ook nog allerlei andere vragen over handhaving. Je laat nog even zien hoe een aangehouden verdachte in de boeien word geslagen en gebruikt hier - met instemming - hun leraar voor. Na de presentatie blijven jullie nog even hangen bij de school om te monitoren of het ophalen van de leerlingen door ouders soepel verloopt, gelukkig werkt jullie aanwezigheid preventief en gaat het ophalen op een veilige manier.

Nu is het tijd voor de lunch. Deze kan je bijvoorbeeld halen in ons bedrijfsrestaurant. Lunchen kan je doen in de kantine van THOR samen met de andere collega´s zodat jullie eventueel ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar informeren over allerlei nieuwtjes.

Na een potje tafelvoetbal met een collega (welke jij uiteraard wint) klap je je laptop in de kantoortuin open en maak je de presentatie af die jij de volgende avond in het kader van het project happy ouders in de horeca zal geven aan ouders van jongeren die voor het eerst gaan stappen. Je stemt nog even af met de senior horeca over welke beelden je zult gebruiken in je presentatie. Na je administratieve werk besluit je samen met je collega om de fiets te pakken. Jullie fietsen naar een recreatieplas om te kijken hoe het daar gaat op deze zonnige dag. Aangekomen bij de recreatieplas leg je contact met de reddingsbrigade om bijzonderheden te bespreken. Gelukkig gaat alles goed op de recreatieplas, jullie maken te voet nog een ronde rondom de recreatieplas en maken nog een praatje met jongeren die aan de recreatie plas aan het chillen zijn.

Na de ronde pakken jullie de fiets weer richting kantoor. Op de terugweg kom je nog langs een trapveldje waar met name in de avonduren veel overlast wordt ervaren van jongeren. Je ziet dat de jongerenwerker samen met een aantal jongeren aan het voetballen is. Je besluit met je collega en balletje mee te trappen en zo laagdrempelig met de jongeren in contact te blijven. Helaas verlies je het potje voetbal maar jouw doel van laagdrempelig contact met de jongeren is wel geslaagd. Met de jongerenwerker bespreek je de overige bijzonderheden nog even door en vervolgens fietsen jullie weer naar kantoor. Je levert je spullen in bij onze centralist en je kleedt je weer om in de kleedkamer waarna jij samen met een aantal collega’s nog even gaat sporten in de fitnessruimte van de gemeente. Je sluit de dag met een voldaan gevoel af in de wetenschap dat je vandaag weer iets heb kunnen betekenen voor de veiligheid en leefbaarheid van de parel van het zuiden, de stad Breda.

Je beschikt over de volgende competenties:

  • Jij hebt een goede conditie, zowel fysiek als mentaal;
  • Jij bent daadkrachtig, sociaal en legt makkelijk contact waarbij je mensen serieus neemt en actief luistert. Je laat je niet zomaar van je stuk brengen;
  • Je bent collegiaal en zorgt dat collega’s blind op je kunnen vertrouwen, jullie doen het tenslotte samen! En zijn er moeilijkheden zorg je dat je er staat, voor én met je collega(s);
  • Je bent 36 uur per week beschikbaar, flexibel in je werktijden en bereid om ook in de avonduren, nachturen en weekenden te werken.

Onze coaches zullen je gedurende je dienstverband actief blijven coachen op zowel fysieke, mentale, inhoudelijke en sociale competenties.

Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs b

Wie zijn wij?

THOR Breda is een leuk en dynamisch team. THOR Breda bestaat uit ca. 100 medewerkers in verschillende functies zoals Boa’s, Cameraobservanten, Fietshandhavers, Fiscaal controleurs, meerdere coaches en Handhavingsjuristen. We streven naar een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een diversiteit aan ervaringen, achtergronden en talenten in ons team voegt waarde toe aan onze organisatie en de stad.

THOR Breda is een vooruitstrevend team. We beschikken over een uitgebreid wagenpark (15 voertuigen, 2 motoren, 1 boot en 16 bikes), hebben onze eigen fysiotherapeut, beschikken over diverse coaches, hebben onze eigen digitale boa, sporten gezamenlijk onder begeleiding van onze sportcoach en indien je wilt kan dit ook op individuele basis onder begeleiding in onze eigen fitnessruimte. Alle boa’s beschikken over de volledige bevoegdheid en we doen mee aan diverse pilots waaronder domein overstijgend werken op het gebied van water- en taxi handhaving en de pilot verkeershandhaving. Jaarlijks verwerken we ruim 15.000 meldingen en we werken intensief samen met onze ketenpartners o.a. op het gebied van evenementen, horeca, jeugd en personen met verward gedrag.

Meer weten over wat THOR Breda allemaal doet? Kijk dan eens op onze Instagram pagina: Handhaving_Breda

Deze vacature staat ook intern uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

De Eisen

  • Uw kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO 3. Dit moet blijken uit het cv
  • Uw kandidaat is in het bezit van een geldig Boa getuigschrift. Dit moet blijken uit het cv en op verzoek moet uw kandidaat het certificaat kunnen tonen.
  • Uw kandidaat heeft kennis van Wet en regelgeving op zoals opgenomen in Boa domeinlijst 1. Dit moet blijken uit het cv en is aan te tonen met een geldig Boa getuigschrift.
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • Om bij de gemeente Breda te komen werken, stellen wij een verklaring omtrent gedrag verplicht. Met uw inschrijving verklaart u zo spoedig mogelijk na gunning van de opdracht een VOG-P (van de door u voorgestelde kandidaat) te uploaden in het digitaal dossier van de kandidaat in Flex West-Brabant. Het betreft een VOG met screeningsprofiel 25 De kosten voor de VOG kunnen eenmalig bij de gemeente gedeclareerd worden.

De Wensen

  • De kandidaat beschikt over onderstaande certificaten / opleidingen. Dit kan worden getoetst in een persoonlijk gesprek en aan de hand van certificaten. • RTGB diploma • Certificaat Drank- en Horecawet • Jeugdboa opleiding • Ondermijnings certificaat • Incidentmanagement certificaat
  • Uw kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde MBO 3opleiding in de richting van HTV, VEVA Beveiliging of Sios. Dit moet blijken uit het cv en op verzoek moet uw kandidaat het geldige diploma hiervan kunnen tonen.
  • Uw kandidaat heeft bij voorkeur meer dan 2 jaar ervaring als Boa/ toezichthouder Dit moet blijken uit het cv.
  • Het cv is voorzien van relevante referenties (met contactgegevens) of deze kunnen op aanvraag direct aangeleverd worden (dit moet dan ook op het cv aangegeven zijn).
  • De kandidaat beschikt over onderstaande certificaten / opleidingen. Dit kan worden getoetst in een persoonlijk gesprek en aan de hand van certificaten. • EHBO diploma • Bikers diploma • Verkeersregelaar
  • De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan worden getoetst in een persoonlijk gesprek. • De kandidaat beschikt over een goede conditie, zowel fysiek als mentaal; • De kandidaat is daadkrachtig, sociaal en legt makkelijk contact waarbij hij mensen serieus neemt en actief luistert. • De kandidaat Je laat zich niet zomaar van je stuk brengen; • De kandidaat is collegiaal en zorgt dat collega’s blind op hem kunnen vertrouwen • De kandidaat is in de basis 36 uur per week beschikbaar, flexibel in werktijden en bereid om ook in de avonduren, nachturen en weekenden te werken. De datum 21 en 22 februari is gereserveerd voor persoonlijke gesprekken. Wij verzoeken u (uw kandidaat) vriendelijk hier reeds rekening mee te houden.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox