Rijkswaterstaat
max €91 per uur
Zeeland
36 uur per week
01 september 2023
01 februari 2024
Organisatie en Afdeling
Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.
Midden-Nederland (MN)
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat voor Midden-Nederland (MN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in het hart van Nederland: Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies. Met specifieke kennis en expertise beheert MN één van de drukste regio’s van Nederland. De belangrijkste high-lights binnen deze regio zijn:
het IJsselmeer: Nederlands grootste zoetwaterreservoir;
de wegen rond Utrecht: de draaischijf van Nederland;
diverse waterwegen, waaronder het Amsterdam-Rijnkanaal, het drukst bevaren kanaal van Nederland.
In totaal werken ongeveer 300 mensen binnen MN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.
District Midden-Nederland Zuid
District Midden-Nederland Zuid is met andere overheden actief op de ‘natte’ en ‘droge’ taakgebieden. Wij werken aan het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, sluizen, waterkeringen en kanalen. Daarnaast dragen we bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst en fungeren we als een soort voordeur voor Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden. Het district is opgesplitst in de clusters asset management en Beschikbaarheid Netwerk en Crisismanagement. Wij beheren publieksgericht de rijkswegen, vaarwegen en assets in het hart van Nederland, namelijk Amsterdam Rijnkanaal, Merwedekanaal en de bruggen in de gekanaliseerde Hollandse IJssel. De daarbij horende assets zijn onder meer de sluizen Beatrixsluis, Bernardsluis, Koninginnensluis, Marijkesluis, Keersluis Ravenswaaij, Noordersluis, Zuidersluis, Muntsluis en Muntbrug. Ook beheren we de autosnelwegen A1, A2 (inclusief tunnel), A12, A27 en A28.
Diversiteit
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.Hogere Veiligheidskundige voor aanvullen RIE’s en IVD’s
Wil jij helpen om het Amsterdam-Rijnkanaal, Lek- en Merwedekanaal bereikbaar te houden? Zorg jij ervoor dat beroeps- en pleziervaart kunnen blijven varen? En wil jij er voor zorgen dat West- en Midden-Nederland droge voeten houden? Dan zoeken we jou!
Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat makenIn Midden-Nederland ligt het drukst bevaren kanaal van Europa: het Amsterdam-Rijnkanaal. Vanuit RWS Midden Nederland, District Zuid verzorgen we het beheer en onderhoud van dit kanaal en het Merwedekanaal met alle bijbehorende assets: onder meer de Beatrix-, Bernard-, en de Koninginnensluis, maar ook de damwanden, oevers en dijken langs en een groot aantal bruggen over het kanaal.
Voor het onderhoud van deze assets bereiden we een nieuw onderhoudscontract voor. Om dit contract goed op de martk te kunnen zetten willen we de Integrale Veiligheidsdossiers voor alle objecten in het betreffende areaal een stap verder brengen, zodat we de benodigde informatie voor de toekomstige onderhoudsaannemer zo compleet mogelijk hebben.
Er is een inventarisatie van welke informatie aanwezig is en welke niet. De volgende stap is te bepalen welke ontbrekende informatie essentieel is ten behoeve van het onderhoudscontract en te bepalen hoe deze informatie aangevuld kan worden. Waar dit mogelijk is vul je deze gegevens verder zelf aan. Dit betreft bijvoorbeeld het actualiseren en completeren van de RIE’s van de objecten.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Veiligheid en gezondheid hebben bij ons prioriteit. Als Veiligheidskundige denk je mee over de beste aanpak om de veiligheidsdocumentatie van ons areaal te verbeteren. Prioriteit heeft daarbij het gereedmaken van de documenten die voor het vaste onderhoud noodzakelijk zijn. Onderwerpen die juist in de opdracht aan de nieuwe opdrachtnemer meegegeven kunnen worden, kunnen later. Duidelijk moet dan wel zijn wat de opdracht is aan de nieuwe aannemer.
Wat wij aan jou waarderen
Onze medewerkers bijstaan met raad en daad: dat kun jij als de beste. Je kunt je verplaatsen in zowel de medewerkers van het District, als in de medewerkers van PPO, die de voorbereiding en aansturing van het contract uitvoeren. Je kent de wereld van het onderhoud van infrastructuur.
Werkzaamheden pak je zelfstandig op. Je communiceert makkelijk en gaat op een natuurlijke manier de veiligheidsdialoog aan. En dankzij je oprechte betrokkenheid, motiveer en overtuig je anderen.
OpdrachtomschrijvingVoor het beheer van de sluizen en waterkeringen breng je op basis van beoordelingen de onderhoudsbehoeftes in beeld. Vervolgens vertaal je met je team deze onderhoudsbehoeftes naar onder meer beheersmaatregelen en meer jaren onderhoudsplannen. Hierbij optimaliseer je prestaties, risico’s, kosten en planning. Vanuit jouw kennis:
analyseer je onderhouds- en toestandsinspecties en zet je de informatie om naar prestatiegerichte instandhoudingsplannen (p-IHP’s) en reguliere Instandhoudingsplannen (IHP’s);
rapporteer je over de prestaties van de objecten in de afgelopen periode; specificeer je de toekomstige onderhoudsbehoefte (RAMS-specificatie) over de te vervangen assets;
zet jij je in voor de verbetering van het asset management en neem je collega’s uit de omgeving mee in mogelijke veranderingen;
zorg je samen met de asset managers, maintenance engineers en technisch adviseurs voor een goed presterend areaal van water- en vaarwegen;
Door een goed beheer en onderhoud zorg je ervoor dat het drukst bevaren kanaal van de wereld bereikbaar blijft. Er varen ongeveer 100.000 schepen per jaar over het Amsterdam-Rijnkanaal.
Standplaats
Je standplaats is Utrecht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
Meest essentiele competenties
je schakelt probleemloos tussen tactisch en operationeel niveau;
je beschikt over een conceptueel denkniveau en weet snel tot de kern van de zaak door te dringen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox