- voor 24 uur per week
- WO werk- en denkniveau
- Start inzet: z.s.m., medio juli 2024
- Duur: 12 maanden, verlengen is mogelijk maar nog niet bekend
- hybride werken is mogelijk, invulling nader af te stemmen
De Amsterdamse haven is een van de grote toegangspoorten tot West-Europa, waar essentiële goederen zoals energie, voedsel en bouwgrondstoffen aangevoerd, opgeslagen, bewerkt en weer doorgevoerd worden, tot diep Europa in. Het is een belangrijke Europese levensader en een motor voor regionale en nationale economie. Port of Amsterdam, het havenbedrijf, staat aan de lat om de haven te besturen en verder te ontwikkelen. Port of Amsterdam neemt daarbij nadrukkelijk het voortouw in de transities naar een duurzame samenleving. Zo werd al in 2008 gekozen om geen nieuwe fossiele overslagbedrijven meer toe te laten in het havengebied. De haven richt zich onder meer op groei van bio- en synthetische brandstoffen, waterstofactiviteiten, circulaire industrie en maakindustrie. In 2030 behoort de overslag van steenkolen in de Amsterdamse haven tot het verleden en voor 2050 wordt gestreefd naar een klimaat neutrale haven. Port of Amsterdam werkt intensief samen met klanten, partners en overheden om de haven sneller, slimmer en schoner te maken. Iedere dag een beetje beter, onder het motto 'Be Part of a Better Port.
Hoezo net ff anders?
Natuurlijk, de Amsterdamse haven is een bijzondere plek om te werken. Met grote schepen, internationale bedrijven, en 24/7 leven in de brouwerij. Maar dat is alleen nog maar de buitenkant. Als je de overgang naar duurzame energie, schoon vervoer en een circulaire economie belangrijk vindt, dan kun je bij Port of Amsterdam daadwerkelijk bijdragen aan deze transities. Want dát zijn onze speerpunten op weg naar een klimaat neutrale haven!
Wat is onze grootse uitdaging?
Port of Amsterdam wil in 2030 de duurzaamste haven van Europa zijn. Alle activiteiten zijn er dan ook op ingericht om als haven sneller, schoner en slimmer te worden. Eén van de belangrijkste uitdagingen is de energietransitie; inzetten op duurzame energie. Daarnaast willen we een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie.
De opdracht
Als Exploitatiemanager asset stroom optimaliseer je het gebruik van onze stroom assets en ben je een belangrijke schakel bij nieuwe intiatieven op het gebied van stroom in de haven. Met jouw kennis van de energiemarkt lever je een belangrijke bijdrage aan de exploitatie van onze stroom assets zoals walstroomaansluitingen voor onder andere de riviercruise, zeecruise en laadpleinen in de Amsterdamse haven. Door walstroomaansluitingen kunnen schepen ligplaats nemen onder de kenmerken van "schone scheepvaart" en dragen we bij aan de verdere verduurzaming van de Amsterdamse haven. De scope bestaat uit bestaande assets (riviercruise walstroomkasten) en nog aan te leggen assets (zeecruise walstroomaansluitingen en laadpleinen). Je draagt bij aan en neemt acties ter verbetering van het gehele proces, van de inkoop van elektriciteit tot en met de verkoop van elektriciteit aan bestaande en nieuwe klanten. Je bent gedreven om onze stroom assets zo efficiënt mogelijk in te zetten zodat de Return on Investment (RoI) behaald wordt. Dit doe je onder ander door de data te analyseren zodat je inzicht krijgt in de verbruikersprofielen van de klanten en past het exploitatieproces hier slim op aan. Je geeft middels rapportages inhoudelijke input aan strategische vraagstukken zoals bijvoorbeeld congestie management en verzorgt de input voorde verschillende financiële planningen. Tevens ben je de kennishouder en het aanspreekpunt ten aanzien van de (nieuwe) ontwikkelingen in het energie domein voor onze organisatie.
Je hebt een commerciële instelling, met oog voor onze maatschappelijke positie. Je vindt het leuk kansen te verrijken tot concrete afspraken en die te borgen binnen de organisatie. In jouw rol als Exploitatiemanager draag je bij aan de exploitatie van onze stroom assets en start je met het inrichten van processen in de interne organisatie die daarvoor nodig is. Dit doe je in opdracht van het Hoofd Beheer binnen de afdeling Infrastructuur & Milieu.