Gemeente Amsterdam
max €80 per uur
Noord-Holland
16 uur per week
15 november 2021
14 november 2022
Functieomschrijving
Als Duurzaamheidscoördinator ben je gericht op verbinden, signaleren en uitvoeren op het gebied van Duurzaamheid.
Je bent betrokken bij het tot stand komen van duurzaamheidsprojecten- en initiatieven binnen het stadsdeel. Je signaleert, verbindt en adviseert jouw collega's intern, bewoners en ondernemers. Dit kan bijvoorbeeld gaan over logistiek, het verduurzamen van de woningvoorraad, groen, afval en duurzaam ondernemen.
Als Duurzaamheidscoördinator ga je onder meer aan de slag met:
Je kent het beleid goed en bent een echte spin in het web: je onderhoudt contact met de staf en medewerkers binnen het stadsdeel, en de afdeling Ruimte en Duurzaamheid. Je weet wat er binnen het stadsdeel, onder bewoners en ondernemers, gedaan wordt op het gebied van duurzaamheid en deelt deze informatie met de collega's op de beleidsafdelingen. Je bent de schakel tussen kennis, middelen en mensen. Zo verbind je ook onder andere kansrijke initiatieven met de subsidieverstrekkers, waarbij je adviseert over de inhoud. Als vliegende keep weet je je spaarzame tijd goed in te delen door rijp en groen van elkaar te scheiden. Vanuit je kennis van de praktijk en verschillende beleidsstukken lever je ook input voor de gebiedsplannen en duurzaamheidsbeleid en bewaak je de integraliteit hierin.
Je weet wat er 'buiten' speelt, en daarom heb je ook nauw contact met je collega's van het communicatiebureau zodat initiatieven de nodige mensen bereiken en successen gedeeld kunnen worden.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De afdeling Duurzaamheid bestaat sinds 1 april 2021 uit acht teams (waaronder Team AVO), en houdt zich onder andere bezig met energie, luchtkwaliteit, aardgasvrij, circulaire economie en groen. Het nieuw opgerichte Team AVO neemt binnen deze afdeling een ondersteunende en adviserende rol in. Het team bestaat uit circa 22 professionals met verschillende expertises:
Duurzaamheidscoördinatoren: zij werken binnen de stadsdelen en vormen de verbindende factor tussen beleid, lokaal bestuur en bewoners en ondernemers
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox