Gemeente Amsterdam
max €110 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
01 mei 2021
29 april 2022
Functieomschrijving
Ben jij die gedreven persoon die ervoor zorgt dat de openbare ruimte van Amsterdam, functioneel, aantrekkelijk en duurzaam blijft? Heb je ervaring met het doorvoeren en organiseren van vraagstukken in het beheer van de openbare ruimte? Dan zoeken we jou!
Als coördinator van de beleidsadviseurs assetmanagement ondersteun je de beleidsadviseurs die samen met de assets (wegen, groen, bruggen, en verlichting) het assetmanagement in de openbare ruimte in Amsterdam organiseren mbt tot de realisatie van de instandhouding. De producten waar je o.a. aan werkt zijn de uitvoeringsplannen, gebiedsgericht werken, inkoop en beheer acceptatieproces. Deze producten zijn de basis voor de realisatie van het assetmanagement in Amsterdam.
Jouw team, Openbare Ruimte, is relatief nieuw. Processen zijn daarom nog in ontwikkeling. Veel aspecten van de samenwerking met de assetteams en de ketenpartners moeten nog worden uitgekristalliseerd. Je evalueert daarom ook het proces en de kwaliteit van de opgeleverde producten om deze te kunnen verbeteren. De beleidsadviseurs organiseren deze processen, als coördinator ondersteun en coach je de beleidsmedewerkers in het organiseren van de processen en bij behalen van doelen en resultaten.
Uitvoering van het assetmanagement dient in de organisatie bestendigd te worden in samenwerking met partners binnen de gemeente. Met het ingenieursbureau dient er een uitvoeringsorganisatie neergezet worden om de jaarlijkse onderhoudsopgave gerealiseerd te krijgen. Met Stadswerken worden de raakvlakken tussen dagelijks en groot onderhoud verder ingevuld. Ook met andere gemeentelijke directies worden de raakvlakken verder uitgewerkt.
Jij bent de verbinder die op natuurlijke wijze ieders belangen weet te achterhalen en onderling begrip weet te creëren als die belangen conflicteren. Je voelt je thuis in een complex werkveld en een politieke omgeving. Je bent analytisch en kan problemen herleiden tot hun oorsprong in het proces. Vervolgens ben je in staat om met je enthousiasme, geduld en sensitiviteit tussen de ketenpartners te bemiddelen, en een duurzame samenwerking op te starten.
WERKZAAMHEDEN
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Verkeer en Openbare Ruimte zorgt voor de bereikbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. Zij werken aan een stad die bereikbaar is op alle niveaus: internationaal, nationaal, regionaal, stedelijk en lokaal. Verkeer en Openbare Ruimte is de eigenaar van het integrale stedelijk verkeer en vervoersysteem (behalve rail), regisseur van de mobiliteitsketen en namens het bestuur eigenaar van de stedelijke eigendommen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox