Ministerie van Justitie en Veiligheid
geen max tarief
Zuid-Holland
20 uur per week
30 maart 2021
31 augustus 2021
Het Openbaar Ministerie (OM) bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 LRO (landelijke Ressortsorganisatie) en een aantal ‘bijzondere’ eenheden, te weten het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM.
Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel.
Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl
Beschrijving directie/afdeling
Veelvoorkomende criminaliteit als (winkel)diefstal, vernieling, licht uitgaansgeweld of verduistering zorgt voor veel overlast en vraagt om een daadkrachtig en afgewogen optreden. Daarvoor is de ZSM-aanpak (Zorgvuldig, Snel en op Maat) bedoeld. Bij het ZSM-proces gaat het om het nemen van snellere, betekenisvolle en zorgvuldige afdoeningsbeslissingen ten aanzien van veelvoorkomende strafbare feiten. Om tot een dergelijke afdoening te komen, raadpleegt het OM de op ZSM andere aanwezige partijen.
De essentie is dat in elke zaak maatwerk wordt geleverd via een aanpak die recht doet aan de belangen van de dader, het slachtoffer en de maatschappij. Daarbij is snelheid een belangrijk element; daders en slachtoffers weten snel waar ze aan toe zijn. Het OM is zeven dagen per week veertien uur per dag aanwezig op de ZSM-locatie om de zaken te behandelen. Door de aanwezigheid van de ZSM-partners op een ZSM-locatie wordt informatie-uitwisseling en samenwerking bevorderd. Wanneer alle relevante informatie beschikbaar is, kan de juiste beslissing worden genomen en kan het beste traject voor dader en slachtoffer worden gekozen.
Er bestaat op dit moment al een informatievoorziening die het ZSM-proces ondersteunt. Het is de bedoeling dat deze informatievoorziening op korte termijn wordt vervangen door een nieuw te ontwikkelen samenwerkingsruimte: de Digitale Samenwerkingsruimte ZSM.
Het doel van de digitale samenwerkingsruimte (DSR) ZSM is: “Ondersteuning van de informatievoorziening (gegevensuitwisseling, administratieve handelingen en coördinatie en sturing) van het samenwerkingsverband op ZSM middels een structurele digitale ketenvoorziening zodat op efficiënte en effectieve wijze iedere rol op ZSM de noodzakelijke informatie (op inhoud en proces) tijdig en volledig heeft waardoor persoons- en contextgericht gewerkt kan worden”.
In het ketenproject DSR ZSM wordt een DSR voorbereid (fase 1), gebouwd en ontwikkeld (fase 2) en geïmplementeerd (fase 3).
Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Binnen de DSR ZSM omgeving kunnen de ZSM-partners samenwerken, waarbij elke professional vanuit zijn of haar rol, op basis van de privacy wetgeving, dié informatie (context, persoon, zaak) te zien krijgt die voor de betreffende partner benodigd is om te bepalen welke toegevoegde waarde kan worden geleverd ten aanzien van een betreffende zaak en om advies te kunnen leveren aan het OM, meer specifiek de Officier van Justitie ten behoeve van het nemen van een afdoeningsbeslissing c.q. routeringsbeslissing.
Opdracht voor de Projectleider Privacy is het uitvoeren van een Data Privacy Impact Analyse (DPIA) op de gegevensuitwisseling tussen ketenpartners via DSR ZSM. Basis is de vastgestelde geharmoniseerde werkwijze ZSM.
Buiten scope van de opdracht valt:
- DPIA uitvoeren ten aanzien van de bronsystemen van de ZSM-partners. Binnen scope valt enkel de informatie-uitwisseling die plaatsvindt binnen de DSR ZSM.
- DPIA uitvoeren ten aanzien van het ZSM-proces in zijn geheel. De DPIA ziet enkel op de informatievoorziening DSR ZSM.
- De beoordeling en weging wélke persoons-, politie- of strafvorderlijke gegevens worden verwerkt.
- De beoordeling/toetsing van het werkproces binnen ZSM tussen de diverse partijen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox