Gemeente Amersfoort
max €115 per uur
Utrecht
8 uur per week
01 juli 2021
31 december 2021
Waar ga je werken?
In Amersfoort –een stad met ruim 155.000 inwoners- is het belangrijk dat inwoners, ondernemers en de gemeente samen optrekken voor een fijne en veilige stad. Zeker ook in deze tijd waarin activiteiten niet of anders doorgaan, zetten we alle zeilen bij om de anderhalve meter samenleving goed te laten verlopen. Belangrijke inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling Samen Leven zijn welzijn, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit en (jeugd)zorg. De gemeente Amersfoort voert een aantal taken uit voor de regiogemeenten, waaronder het beleid, de regelgeving en inkoop van de specialistische hulp. Jij gaat werken in de themagroep die zich vooral bezighoudt met het verbeteren van de specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort.
Wat ga je doen?
Om een betere ondersteuning te realiseren aan jongeren met complexe en intensieve problemen werken de gemeenten in de regio Amersfoort sinds 1 januari 2019 samen met zeven jeugdhulpaanbieders, te weten Youké, GGz Centraal/Fornhese, ’s- HeerenLoo, Leger des Heils Midden Nederland, Timon, Pluryn en de Rading (samenwerkingsverband BSA Jeugdhulp).
Gemeenten en zorgaanbieders hebben twee op elkaar afgestemde transformatieplannen en werken op basis van deze plannen aan het verbeteren van de kwaliteit en betaalbaarheid van de jeugdhulp. In februari 2021 is door de BSA jeugdhulp een start gemaakt aan het gebiedsgericht werken met specialistische ambulante teams. Deze teams werken nauw samen met de sociale (wijk) teams, huisartsen, SAVE/Veilig Thuis. De transformatiemanager jeugdzorg werkt samen met de programmamanager van de BSA Jeugdhulp aan het verbeteren van de samenwerking tussen deze stakeholders en de doorontwikkeling van het gebiedsgericht werken. Dat doet de transformatiemanager jeugdzorg vanuit de kant van de verwijzers. Voorbeelden hiervan zijn: verbeteren van het aanmeldproces en de overdracht, structuur aanbrengen in de uitstroomprofielen van jong volwassenen en het versterken van de regievoering door de sociale (wijk) teams.
De focus voor de transformatiemanager jeugdzorg de komende zes maanden ligt op de uitvoering en afronding van de activiteiten uit het regionale transformatieplan van de gemeenten.
De uitvoering van het gemeentelijk Transformatieplan is onderdeel van de regionale opgave en wordt aangestuurd door de projectleider van het Regionale Inkoop en Subsidiebureau (RISB). In overleg met de projectleider vindt afstemming en overleg met gemeenten en stakeholders plaats op de terugkoppeling op resultaten. De terugkoppeling gemeenten loopt in ieder geval via de gremia: stuurgroep SD en het BOSD.
De kandidaat is goed ingevoerd in het ingewikkelde speelveld waarin deze opdracht wordt uitgevoerd. Je denkt en werkt op academisch niveau, bent no-nonsense, kritisch, professioneel, pro-actief en betrokken. Kennis van en ervaring met de toegang tot de specialistische jeugdhulp vanuit de verschillende verwijzers is een voorwaarde. Daarbij is het van belang dat je onze regio kent, zodat je daardoor direct inzetbaar bent. Je hebt een brede maatschappelijke blik en je benut de dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal.
De transformatiemanager beschikt minimaal over de volgende eigenschappen:
De interviews zullen via MS Teams in week 25 worden gepland.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox