Gemeente Lelystad
max €85 per uur
Flevoland
36 uur per week
04 januari 2021
31 december 2021
Inleiding
In de Aanpak Sociaal Domein 2021 e.v. heeft de raad besloten om een stedelijk triageteam in te richten voor de toekenning van Wmo maatwerkvoorzieningen. Doel is te zorgen voor een kritische, onafhankelijke beoordeling en een zakelijke toekenning van maatwerkvoorzieningen. Hiertoe willen we zorgen voor een duidelijke functiescheiding tussen het vooronderzoek en de toekenning. Uitgangspunt bij deze ontwikkeling is het Nieuw Lelystads Peil waarin normalisering het uitgangspunt is om de maatwerk ondersteuning te kunnen blijven bieden aan inwoners voor wie dat echt nodig is. Daarmee zal (meer dan nu) ingezet moeten worden op het benutten van het voorveld en het directe netwerk van inwoners. Sociaal Wijkteam In gemeente Lelystad is het Sociaal Wijkteam per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de toegang tot de Wmo 2015. Het SWT werkt wijkgericht, er zijn vier teams. Deze teams bevatten expertise uit diverse disciplines. Aan een inwoner met een ondersteuningsvraag wordt een generalist van het wijkteam in zijn/haar stadsdeel gekoppeld. De generalist brengt met de bewoner in een ondersteuningsplan zijn of haar situatie in beeld, beschrijft de ondersteuningsbehoefte en houdt regie op wat er nodig is. Hierbij houdt de generalist rekening met de geldende beleidsregels en werkafspraken. De aangescherpte opdracht voor de Wmo vraagt om kritischer behandelen van ondersteuningsvragen door de uitvoerders van de toegang- en regiefunctie, waarbij ze meer inzetten op: - Normaliseren van de hulpvraag; - Meer verwijzen naar de basis (eigen kracht, eigen netwerk, algemeen toegankelijke hulp en ondersteuning); - Minder verwijzingen naar maatwerkvoorzieningen; Van de toetser wordt verwacht dat hij/zij samen met de uitvoerders aan de slag gaat om te kijken waarop ingezet dient te worden om deze resultaten te kunnen bereiken. Dit vraagt om een sterkte objectieve blik maar ook de vaardigheid om lerend en verbindend te handelen. Triageteam Per 1 januari 2021 start het triageteam voor de toekenning van maatwerkvoorzieningen Wmo. Het triageteam beslist op basis van het ondersteuningsplan en de geldende beleidsregels of een maatwerkvoorziening ingezet moet/kan worden. Als maatwerkvoorzieningen van toepassing zijn, geeft het triageteam de beschikking af. Van het triageteam wordt verwacht dat zij:
Van de toetser wordt verwacht dat hij/zij samen met de medewerkers van het triageteam aan de slag gaat om te kijken waarop ingezet dient te worden om deze resultaten te bereiken. Wat ga je doen? Gemeente Lelystad zoekt een Toetser toegang Wmo die toeziet op de uitvoering van deze toegang- en regierol van het SWT. Hierin voorzien we de volgende acties:
De resultaten van de inzet van de toetser en het triageteam worden maandelijks besproken met de gemeente Lelystad en het SWT. (In de beginfase twee wekelijks). |
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox