Gemeente Amsterdam
max €85 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
01 februari 2022
01 augustus 2022
Functieomschrijving vervangen door opdrachtomschrijving
De gemeente Amsterdam zoekt een senior online strateeg voor 36 uur per week gedurende 6 maanden. De online strateeg is verantwoordelijk voor de strategie, vernieuwing en optimalisatie van de online middelen De online strateeg werkt zowel adviserend als uitvoerend (creërend).
Werkzaamheden
Op basis van de behoefte van Amsterdammers en andere doelgroepen,, onze organisatiedoelstellingen en de ontwikkelingen in je vakgebied,welke je in kaart brengt door middel van onderzoek en analyse, bepaal je de visie en strategie voor de Amsterdamse online communicatie. Op basis van deze strategie bepaal je inhoudelijke kaders en prioriteiten voor de grote groep professionals en leveranciers die werken aan de online middelen van de gemeente. Je initieert nieuwe ontwikkelingen en projecten en je zoekt de samenwerking op met andere stakeholders binnen de organisatie. Je overziet het online landschap van de gemeente Amsterdam en neemt initiatieven om dat te optimaliseren op basis van het online beleid en de online strategie. Daarmee richt je je op de ontwikkeling van de samenwerking met andere directies binnen de Gemeente Amsterdam. Je signaleert en initieert aan de hand van trends en data, nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van content en functionaliteiten. Je werkt daarvoor intensief samen in het online strategieteam met de hoofdredacteur, de online strateeg, de design manager/huisstijlcoördinator en de projectmanager online. Je bent een breed ontwikkelde professional die inhoudelijke vakkennis over online combineert met een gedegen kennis van het communicatievak en die op strategisch niveau kan functioneren in een complexe organisatorische context.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Eén communicatieafdeling - voor een betrouwbare, toegankelijke en begrijpelijke overheid. Dit motto is de rode draad voor de nieuwe directie communicatie. Voor het eerst in de geschiedenis van communicatie in Amsterdam zijn alle professionals samengebracht in één domein. Daarmee worden bestuur, beleid en uitvoering dicht bij elkaar gebracht. In één keten waarbij de inhoudelijke opgaves voor de stad en voor de organisatie het uitgangspunt vormen. De verschillende expertises worden bij elkaar gebracht en werken nauw samen ten dienste van die opgave. De Amsterdamse doelgroepen staan centraal. Kwaliteit en professionaliteit worden afgemeten aan inhoudelijke resultaten. Daarmee komt communicatie in het hart van het beleid te staan. De strategie, aanpak en middelen volgen daaruit.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox