Provincie Utrecht

Senior Archeoloog

Provincie Utrecht

De opdracht­omschrijving

Wie zijn wij
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Leefomgeving dragen we bij aan een aantrekkelijk én vitaal stedelijk en landelijk gebied. Onze kerntaken zijn ruimtelijke ontwikkeling, natuur, landschap, bodem, water, milieu en landbouw. Ons doel is een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving.

Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een duurzame leefomgeving. We verbinden de opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals Agenda Vitaal Platteland, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling en Hart van de Heuvelrug.

Je wordt geplaatst in team CER (Cultuur, erfgoed, recreatie) maar je werkt voor de interprovinciale Limes-organisatie, onder aansturing van de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland, onder leiding van de programmamanager.

De Limes
Sinds 2011 werken de provincies Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland aan de UNESCO Werelderfgoednominatie van de Neder-Germaanse Limes (Limes). Deze oude grens van het Romeinse Rijk kenmerkt zich door een reeks waardevolle archeologische vindplaatsen verspreid over het midden van Nederland. De meest waardevolle vindplaatsen worden  voorgedragen voor de UNESCO Werelderfgoestatus.  Begin 2020 hebben de provincies, het Rijk en de Duitse partners het nominatiedossier ingediend bij het Werelderfgoedcentrum in Parijs. Naar verwachting besluit het Werelderfgoedcomité in 2021 over het al dan niet inschrijven van de Limes op de Werelderfgoedlijst. De provincie Utrecht heeft in dit proces een coördinerende rol. Sinds 2011 is het coördinatiepunt bij de provincie Utrecht gevestigd en is een programmamanager aangesteld en de provincies hebben de ambitie uitgesproken dat Utrecht op termijn als centrumprovincie gaat functioneren. Voor de uitvoering van deze rol krijgt de provincie Utrecht middelen van de andere twee provincies. Een belangrijk onderdeel van de nominatie is het opstellen van het nominatiedossier en verdedigen van de nominatie richting het Werelderfgedcentrum gedurende het beoordelingsproces. Hiervoor  is specialistische wetenschappelijke kennis nodig over Romeinse archeologie in Nederland.

Wat ga je doen
  • Je zorgt voor het vergroten en de borging van de wetenschappelijke kennis van de Romeinse Limes in Nederland, zoals opgenomen in het managementplan voor de Neder-Germaanse Limes, onderdeel van het nominatiedossier en vastgesteld door de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland.
  • De realisatie en de uitvoering van een onderzoeksagenda van de Neder-Germaanse Limes zodat de kennis over de Neder-Germaanse Limes wordt vergroot.
  • Het opzetten van een database om deze kennis te ontsluiten voor interne en externe partners.
  • Activeren en onderhouden van het wetenschappelijk netwerk bij de nationale en internationale partners, waarbij wordt voortgebouwd op al lopende contacten en overlegstructuren.
  • Advisering aan de drie provincies aangaande het behoud van de vindplaatsen die zijn  opgenomen in het nominatiedossier.
  • Optreden als wetenschappelijk expert van het Nederlandse deel van de Neder-Germaanse Limes binnen nationale en internationale netwerken.
  • Bijdragen aan de rapportageverplichtingen die voortkomen uit de(beoogde) werelderfgoedstatus inzake het behoud van het werelderfgoed.

Je werkt binnen het programma Nederlandse LimesSamenwerking en onder leiding van de Programmamanager Limes. Daarnaast werk je nauw samen met de drie provinciale accountmanagers en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ook werk je samen met de Duitse counterparts betrokken bij de Werelderfgoednominatie. Samen met wetenschappelijke partners werk je aan de verdere ontwikkeling van het kennisnetwerk rond de Neder-Germaanse Limes. Je draagt bij aan de versteviging van dit kennisnetwerk, zodat dat na 2023 er sprake is van een robuuste en zelfdragende kennisstructuur.
 

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • Eis 6 De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis en minimaal 1 jaar werkervaring met het management van Werelderfgoed en de verplichtingen die daaruit voortkomen. Toelichting: Benoem in het cv het nummer van dit shortlistcriterium bij de passende werkervaring. Benoem duidelijk ( SMART) bij welke opdrachtgever deze werkervaring en de onderbouwing vanhet gevraagde is opgedaan. Bij het niet duidelijk onderbouwen: hoe en waarom van bovenstaande kan de aanbieding terzijde worden gelegd.
  • Eis 5 De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar of meer ervaring met onderzoeksmanagement binnen het vakgebied romeinse archeologie. Toelichting: Benoem in het cv het nummer van dit shortlistcriterium bij de passende werkervaring. Benoem duidelijk ( SMART) bij welke opdrachtgever deze werkervaring en de onderbouwing vanhet gevraagde is opgedaan. Bij het niet duidelijk onderbouwen: hoe en waarom van bovenstaande kan de aanbieding terzijde worden gelegd.
  • Eis 3 De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde opleiding op Wo- master niveau op het gebied van romeinse archologie en gepromoveerd op Romeinse archeologie in Nederland. Toelichting: Deze afgeronde en erkende opleiding moet duidelijk zijn benoemd in het cv van de kandidaat. Benoem bij elke opleiding waar (plaatsnaam en instituut) deze gevolgd is en of deze is afgerond en wanneer het diploma is behaald. Bij het niet benoemen van bovenstaande kan de aanbieding terzijde worden gelegd.

De Wensen

  • Eis 7 De aangeboden kandidaat heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling en als schriftelijk. Toelichting: Benoem in het cv het nummer van deze eis bij de passende werkervaring. Benoem duidelijk ( SMART) bij welke opdrachtgever de werkervaring en onderbouwing van het gevraagde is opgedaan. Bij het niet duidelijk onderbouwen : hoe en waarom benoemen van bovenstaande kan de aanbieding terzijde worden gelegd.
  • Shortlistcriterium 1 De aangeboden kandidaat heeft onderzoekservaring met en gepubliceerd over romeinse archeologie in Nederland binnen het werkgebied van de provincies. Toelichting: Benoem in het cv het nummer van dit shortlistcriterium bij de passende werkervaring. Benoem duidelijk ( SMART) bij welke opdrachtgever deze werkervaring en de onderbouwing van het gevraagde is opgedaan. Bij het niet duidelijk onderbouwen: hoe en waarom van bovenstaande kan de aanbieding terzijde worden gelegd.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox