Rijkswaterstaat
max €125 per uur
Zeeland
24 uur per week
01 september 2023
30 juni 2025
De zuidelijke ringweg Groningen (A7) wordt ingrijpend verbouwd. Doel van het project Aanpak Ring Zuid is een betere en veiligere doorstroming van het verkeer op de Rijksweg 7 (RW7) Zuidelijke ringweg Groningen. Door het plan Aanpak Ring Zuid zijn stad en regio ook in de toekomst goed bereikbaar, vergroot de verkeersveiligheid en wordt de ringweg beter ingepast in de stad. Het vernieuwen van de zuidelijke ringweg leidt tot een leefbare en veilige woonomgeving, versterkt de samenhang van de stadsdelen en maakt woningen en dagelijkse voorzieningen beter bereikbaar. Daarmee draagt het plan ook bij aan het behouden en uitbreiden van de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van stad en regio. Het plan is daarom niet alleen van belang voor automobilisten met als bestemming Groningen, maar ook voor het doorgaande verkeer, fietsers, wandelaars, inwoners, toeristen, winkeliers, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. Kortom, voor de hele stad, de gehele provincie en geheel Noord-Nederland.
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid die is opgezet door gemeente Groningen, provincie Groningen en Rijkswaterstaat. De projectorganisatie heeft als taak de voorbereiding en realisatie van het project Aanpak Ring Zuid in Groningen. Het project kenmerkt zich door een grote mate van complexiteit in binnenstedelijk gebied. Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat de moederorganisaties, de stakeholders in de omgeving én de stakeholders in de uitvoering tevreden zijn over de wijze waarop met hun belangen wordt omgegaan tijdens de realisatiefase. Tevreden stakeholders begint bij een open houding, transparante en tijdige informatie, handelen vanuit de centrale waarden en het realiseren van het project binnen de afgesproken kaders op het gebied van tijd, geld en kwaliteit.
Het project bevindt zich in de realisatiefase.
Taken, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden
Transitiemanagement is er op gericht de veranderingen in het areaal en de implementatie in de verkeerscentrale zo optimaal mogelijk te laten verlopen met zo min mogelijk impact op de verkeersgeleiding vanuit de verkeerscentrale en de veiligheid en doorstroming van het verkeer.
Voor de begeleiding van projecten wordt gebruik gemaakt van een team van specialisten die beschikken over de specifieke inhoudelijke kennis van organisatie, processen en techniek en die volledig zijn ingewerkt en direct inzetbaar zijn om efficiënt en effectief projecten te begeleiden.
Deze opdracht betreft de rol van Senior adviseur transitiemanagement voor de verkeerscentrale Noord Oost Nederland (Wolfheze) ten behoeven van het project van het Aanpak ring Zuid Groningen (ARZ).
Specifieke taken zijn:
•Begeleiden van in gebruiknemen wijzigingen in het areaal als gevolg van het project Aanpak Ring Zuid Groningen in de verkeerscentral Noord Oost Nederland (Wolfheze)
•Bepalen van implementatie risico’s op de processen in de verkeerscentrale en op de veiligheid en doorstroming van het verkeer.
•Voeren van overleg met diverse partijen betrokken bij uitvoering werkzaamheden (zowel in- als extern) en optreden als contactpersoon namens de verkeerscentrale Noord Oost. Dit overleg omvat in ieder geval afstemming met de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid Groningen, RWS VWM, wegbeheerder, RWS CIV, en de landelijke tunnel beheer organisatie.
•Beoordelen van implementatie, ombouw en installatie plannen
•Voorbereiden van testplannen ism afdeling operationeel verkeer
•Voorbereiden van gebruikers- en product acceptatie testen
•Voorbereiden en implementeren opleiding, training en oefening.
•Bewaken afhandeling transitieagenda, bevindingen en restpunten
•Rapporteren aan transitiemanager en hoofd verkeerscentrale
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox