Rijkswaterstaat
max €102 per uur
Utrecht
32 uur per week
01 juni 2022
31 mei 2023
Opdrachtomschrijving
Onze wegen en vaarwegen: Nederlanders rekenen erop dat ze er veilig gebruik kunnen maken. Dankzij jouw advies functioneren onze tunnels, bruggen, sluizen en verkeersmanagementsystemen goed en zijn ze veilig te gebruiken en te bedienen. Je richt je op omvangrijke projecten zoals de aanleg en/of renovatie tunnels, bruggen, sluizen en verkeersmanagementsystemen.
In de zogenaamde 'dynamische' objecten van Rijkswaterstaat, zoals beweegbare bruggen, sluizen en tunnels, zijn besturen, bewaken en bedienen (3B) kernbegrippen voor het goed functioneren ervan. Industriële Automatisering (IA) is onlosmakelijk verbonden met 3B. IA systemen vormen het hart en de bloedvaten waardoor alle afzonderlijke installaties in een object zowel technisch als functioneel met elkaar verbonden zijn.
Als senior adviseur Industriële Automatisering lever je technisch-inhoudelijke bijdragen aan projecten. Je het aanspreekpunt op het gebied van IA voor de projectorganisatie en ben je een serieuze gesprekspartner voor de opdrachtnemer. Je adviseert over de geïntegreerde toepassing van IA-installaties tijdens alle fasen van de levenscyclus van het project (contractvoorbereiding, ontwerp, realisatie en instandhouding). Je bent werkzaam in diverse projecten binnen Rijkswaterstaat.
Als collega binnen de afdeling Installaties en Bediening neem je deel aan het werkveld IA. Hierin werk je mee aan het beheren van kaders en het verbeteren van werkwijzen. Ook volg je de ontwikkelingen op je vakgebied, draag je bij aan kennisontwikkeling, en doe je voorstellen voor verbeteringen van de in de projecten te leveren producten.
In de projecten werk je mee aan het ontwerp met als basis de kaders van de afdeling. Je overlegt met je omgeving en vertaalt dit naar systeemspecificaties. Gedurende een project breng je risico’s en issues in kaart, toetst ontwerpen en uitvoering op risico’s en beoordeelt resultaten van de opdrachtnemer op proces en inhoud.
De projecten waarvoor je werkt kunnen zich overal in Nederland bevinden.
Organisatieonderdeel RWS Grote Projecten en Onderhoud
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Grote Projecten en Onderhoud
Via beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vormgeven; dat doe je wanneer je werkt bij Grote Projecten en Onderhoud (GPO). Wij zijn verantwoordelijk voor aanleg- en onderhoudsprojecten met een waarde van meer dan € 65 miljoen. Denk aan de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de Velsertunnel en de weguitbreiding rondom Schiphol/Amsterdam/Almere.
In onze projecten zijn duurzaamheid, innovatie en balans tussen mens, economie en natuur belangrijke uitgangspunten. Door het opwekken en opslaan van duurzame energie streven we naar een 20%-reductie van CO2-uitstoot in 2020. Ook zetten we binnen GPO sterk in op de circulaire economie: in 2030 functioneren Rijkswaterstaat en zijn infrastructurele projecten energieneutraal. Met onze partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streven we zo naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.
Onze managers en vakinhoudelijke adviseurs werken op het gebied van techniek, inkoop en contracten, projectmanagement, projectbeheersing en bedrijfsvoering. Collegialiteit, bevlogenheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke groei kenmerken GPO.
De afdeling Installaties en Bediening
GPO, afdeling Installaties en Bediening (IB) levert een bijdrage aan het realiseren van de Rijkswaterstaat projecten. Afdeling IB zorgt binnen GPO voor de technische installaties in de Rijkswaterstaat netwerken en de samenhang daarvan met de operationele organisatie en processen, dit gezamenlijk noemen we het dynamisch deel.
We zorgen ervoor dat in de projecten de producten voor het dynamisch deel worden opgeleverd met de gewenste kwaliteit. Daarnaast adviseren we gevraagd en ongevraagd over risico’s in het dynamisch deel van het areaal tijdens de levensloop.
Medewerkers van afdeling IB hebben de klant centraal staan en realiseren zich dat een oplossing alleen kan bestaan als geïntegreerde samenhang tussen techniek, organisatie en processen is geborgd. We pakken hierin een voortrekkende rol vanaf de voorbereiding tot het doorvoeren van de wijziging in de Rijkswaterstaat netwerken.
Twee wekelijks is er een afdelingsdag waarin wij in teamverband (werkvelden) werken aan project overstijgende ontwikkelingen op je vakgebied. Ter ondersteuning van het werk worden kaders ontwikkeld, geïmplementeerd en onderhouden en is 'elke dag beter' een leidend principe.
Je komt te werken in een dynamische omgeving met een open werksfeer.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox