Gemeente Amsterdam
max €88 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 december 2020
30 november 2021
Functieomschrijving
Als Revit modelleur bij de gemeente Amsterdam kom je te werken binnen de constructieve afdelingen. Je zal werken aan constructies zoals bruggen, kademuren en sluizen, allemaal binnen een stedelijke omgeving. BIM wordt door diverse disciplines van het Ingenieursbureau succesvol toegepast in een groot aantal projecten. De vraag naar BIM in Amsterdam groeit en ontwikkelt continue. Belangrijk voordeel van BIM is dat betrokken partijen nog beter worden meegenomen in het ontwerpproces, worden knelpunten in het ontwerp sneller inzichtelijk en kunnen complexe faseringen worden uitgewerkt. Daarmee vervangt BIM snel de traditionele manier van werken met 2D-tekeningen, en worden constructieve projecten voor het overgrote deel uitgewerkt in 3D met behulp van Revit.
Werkzaamheden
Als Revit-modelleur bij het Ingenieursbureau ben je actief in projecten in de ontwerpfase en ben jij verantwoordelijk voor het bouwen van de constructieve 3D modellen. Als ervaren Revit modelleur kan jij de modellen zelf opzetten, met onze Revit template en family bibliotheek als basis. Daarnaast ben je pro-actief en kan je zelfstandig inhoudelijke vraagstukken die het 3D-model/ontwerp aangaan afstemmen met de projectleider en andere disciplines binnen het ontwerpteam. Je hebt ervaring met het uitwisselen van BIM-extracten, zowel intern als met externe partijen en kan deze ook inhoudelijk beoordelen.
Het Ingenieursbureau heeft een kennisgroep met BIM-specialisten die zich actief bezig houdt met de ontwikkeling van BIM. Zij werken aan de integratie van BIM, Systems Engineering, projectmanagement, informatiemanagement, risico's en kosten. Als modelleur bij het Ingenieursbureau groei je mee in deze ontwikkeling en lever je hieraan, al naar gelang je kennis, inzet en interesse, een actieve bijdrage.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een snel groeiende stad die vraagt om veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte en een enorme opgave om de bestaande stad in stand te houden. Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam werkt aan deze opgave met bijna 600 professionals in eigen dienst en circa 300 ingehuurde collega's. Van constructeurs en hydrologen, tot werkvoorbereiders en projectleiders, van directievoerders en planners, tot risico-analisten en innovatie-aanjagers. Zij werken aan land maken voor IJburg, de instandhouding van tientallen bruggen en kilometers walmuur en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen. Meer weten? www.amsterdam.nl/ingenieursbureau
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox