Gemeente Amsterdam
max €130 per uur
Noord-Holland
24 uur per week
01 april 2025
13 april 2026
Opdrachtomschrijving
Naast de wettelijke verplichting heeft Amsterdam een opgave om meer en beter afval te scheiden. Specifiek geldt dat voor organisch afval te weten; groente, fruit en etensresten (GFE). GFE kan nu al, in sommige gebieden, apart worden aangeboden en ingezameld maar de huidige respons is laag en de kwaliteit vaak onvoldoende voor nuttig hergebruik. Om deze reden is Amsterdam een aantal jaren geleden een project gestart (samen met Utrecht, Haarlem, Rotterdam en Den haag) om GFE gescheiden in te zamelen middels voedselrestenvermalers.
In de functie van Projectleider Voedselrestenvermaler ben jij integraal verantwoordelijk voor het onderzoeken, continueren en verder implementeren van voedselrestenvermalers. We focussen ons primair op nieuw te ontwikkelen hoogbouw (in eerste instantie huur) maar het uiteindelijk doel is om voedselrestenvermalers ook toe te passen in koop- en transformatiepanden. Er is reeds onderzoek gedaan naar de haalbaarheid, nu is het vooral belangrijk dat de techniek ook daadwerkelijk toegepast wordt. Om dit mogelijk te maken moeten o.a. financiën, juridische- en technische zaken op orde zijn. Daarnaast moet er goede voorlichting plaatsvinden richting de projectontwikkelaars en toekomstige gebruikers.
Bij het AMS-Institute staat een proefopstelling. Hier voeren de gemeentes Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem gezamenlijk praktijkproeven uit en wordt onderzocht naar welke techniek het beste toegepast kan worden. Jij vertegenwoordigt Amsterdam tijdens overleg en bent eerste aanspreekpunt. Naast de technisch en praktische kant moeten er een aantal andere onderwerpen verder ontwikkeld worden. Zo moeten ook de juridische(afdwingbaarheid), technische en financiële afspraken/producten verder ontwikkeld worden en vastgesteld. Als dit nodig is zorg je ook voor het traject van besluitvorming.
Werkzaamheden
• Dagelijkse organisatie en aansturing project voedselrestenvermalers. In- en extern eerste aanspreekpunt en trekker;
• Opstellen planning en routekaart;
• Onderzoeken en organiseren subsidiemogelijkheden;
• Gesprekken voeren met projectontwikkelaars, opstellen bouwenveloppen;
• Begeleiden vervolgonderzoek nuttige toepassing residu/kwaliteit GFE;
• Begeleiden/aanspreekpunt appartementen Republica en samenwerking met Waternet;
• Begeleiden vervolgonderzoek Wageningse Universiteit restwater.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!
Binnen onze gemeente werkt de directie Afval en Grondstoffen aan een duurzame en efficiënte afvalketen. Vanuit onze directie zorgt de afdeling Strategie en Projecten, waarvan jij deel uitmaakt, voor de bijbehorende beleidsvorming en -realisatie. Met ruim vijftig collega’s, onder wie strategen, programmamanagers, projectleiders en projectmedewerkers, richten we ons op de uitrol van concrete programma’s en projecten. We sparren graag met elkaar en staan voor elkaar klaar. Zo komen we samen tot de juiste aanpak en zorgen we voor optimale afvalscheiding en -inzameling, prettige dienstverlening en efficiënte bedrijfsvoering. Hierbij werken we steeds nauw samen met in- en externe stakeholders, zoals stadsdelen, bewoners en bedrijven.
16-24 uur per week
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox